ABD'DEN O ÜLKEYE SEYAHAT ETMEYİN UYARISI!
ABD yönetimi, son günlerde ülkedeki artan korona virüs vaka sayısını gerekçe göstererek vatandaşlarına "Japonya'ya seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.
ABD yönetimi, son günlerde ülkedeki artan korona virüs vaka sayısını gerekçe göstererek vatandaşlarına "Japonya'ya seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.
ABD, Olimpiyat Oyunlarına hazırlanan Japonya'ya yönelik seyahat uyarısı yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, korona virüs salgınında artışa geçen vaka sayıları gerekçe gösterilerek Japonya'ya yönelik "seyahat etmeyin" uyarısı yapıldı. Japonya'ya yönelik seyahat tavsiye uyarısı 4. seviyeye yükseltilirken, ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (CDC) de benzer bir açıklama geldi. Açıklamada, "Japonya'daki mevcut durum nedeniyle, tamamen aşılanmış yolcular bile Covid-19 mutasyonlarını kapma ve yayma riski altında olabilir. Japonya'ya her türlü seyahatten kaçınılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
Ancak ABD Olimpiyat Komitesi (USOPC) yetkilileri, seyahat uyarısının ABD'li sporcuların Olimpiyat Oyunlarına katılımlarını etkilemeyeceğini belirtti. Yetkililer, sporcuların Japonya'daki oyunlara güvenli bir şekilde katılabileceklerinden emin olduklarını ifade etti.
SAYILI GÜN KALDI
2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları dünya kamuoyunun Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Tokyo Olimpiyatları'nın açılışına sayılı günler kala ülkede Covid-19 vakalarında yeterli düşüşün sağlanamaması, dev organizasyonu Japonya ve dünya kamuoyunda yeniden tartışma konusu haline getirmişti. Bazı kesimler ülkeye 11 bin sporcuyu çekecek etkinliğin salgın nedeniyle iptal edilmesi gerektiği yönündeki taleplerini dile getirmişti. Japonya hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise organizasyonun erteleme kararının ardından planlandığı haliyle ve güvenli bir şekilde gerçekleştirileceğine dair kararlılığını yinelemişti.
İHA
Gökyüzünün gururu Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Solotürk eğitim uçuşuyla Antalya semalarında halkı selamlıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 24 Ocak Cuma günü Antalya’da hava durumunun Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat’ta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan sanayi parselleri ile hizmet alanlarının tapu senetlerini teslim aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 Ocak Perşembe günü Antalya’da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda kar yağışı etkili olurken, ekipler çok sayıda iş makinesi ile kar temizleme ve tuzlama çalışmaları başlattı.
Bolu’nun Kartalkaya İlçesinde bulunan bir otelde meydana gelen yangında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2023 yılı mezunu Esra Nazik hayatını kaybetti. Nazik’in vefatının ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başsağlığı mesajı yayımladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 22 Ocak Çarşamba günü Antalya’da hava durumunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çarşamba günü ilk saatlerden gece saatlerine kadar Antalya çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceğini bildirdi.
Lider Haber TV canlı yayınına katılan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Çoğunlukla az bulutlu açık günler yaşayacağız” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz