Güncel
  • 13 Nisan 2024 08:37:08
  • Güncelleme : 13 Nisan 2024 10:16:28

AFAD Başkanı Memiş açıkladı: 128 kişi tahliye edildi

AFAD Başkanı Okay Memiş, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 128 kişinin tahliye edildiğin 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Başkan Memiş açıklamasında şunları kaydetti;

“Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar aralıksız olarak çalışmalarımız sürdürülmektedir. Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir. Şu anda asılı kalan 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu anda ise 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Bu tahliye işlemleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızın 4 helikopteri ile birlikte sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Jandarmamızın ve TSK'ya bağlı helikopterimiz de var. Ancak bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorunlar yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçte hava kararmadan operasyonumuz tamamlamayı ümit ediyoruz.”