Alanya’da sağlıkçılar satranç turnuvasında bir araya geldi
Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği iş birliğiyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları arasında satranç turnuvası düzenledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği iş birliğiyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları arasında satranç turnuvası düzenledi.
Sağlık çalışanları arasında dayanışma bilincini geliştirmek, iş stresini azaltarak motivasyonu’nu artırmak adına yapılan turnuvaya 20 kişi katıldı. Saat 10.00'da başlayan organizasyon Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası hakemlerinden Emrah Sıtkı Sağlam, Osman Çuha’nın kontrolünde 6 tur şeklinde yapıldı. Dereceye giren satranç severlere ödülleri taktim edildi. Turnuva’da birinci Umut Gölgeli olurken, ikinci Mervan Sağır üçüncü ise Deniz Ali oldu. Ayrıca turnuvaya katılan tüm sporculara Katılım sertifikası verildi. Turnuva hakkında bilgi veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım, "Sağlık çalışanlarımızın isteği üzerine hem keyifli bir hafta sonu geçirmek hem de birimler ve çalışanlar arasında birlik, beraberliğin artması adına bu organizasyonu düzenledik. Bizler için çok keyifli bir gün ve anı oldu. Satranç Turnuvasında dereceye giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonları hastane olarak düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.
İHA
Süper Lig’de 28’inci haftayı puansız kapatan Antalyaspor ile Alanyaspor, ateş hattına bir adım daha yaklaştı. Düşme hattı ile Antalyaspor’un 6, Alanyaspor’un da sadece 4 puan fark kaldığı Süper Lig’de her iki Antalya ekibi de kalan 9 haftanın 5’inde direkt rakipleriyle karşı karşıya gelecek.
Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda erkeklerde Finlandiyalı sporcu Aki Phillaja, kadınlarda Finlandiyalı sporcu Saga Forsell kürsünün zirvesinde yer aldı.
Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Alanyaspor’a bir darbe de Kasımpaşa’dan geldi. İstanbul deplasmanından 2-1’lik skorla eli boş dönen Turuncu-Yeşilliler, son 6 maçında 5’inci yenilgisini alarak düşme tehlikesini yakından hissetmeye başladı.
Son 5 haftada 3 yenilgi alarak bunalıma giren Alanyaspor, düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Kasımpaşa’ya konuk oluyor.
Lider Galatasaray karşısına sürpriz için çıkan Antalyaspor, İstanbul seferinden aradığını bulamadı. İlk 30 dakikada Sarı-Kırmızılılarla başa baş futbol oynayan Antalyaspor, üst üste gelen gollerle maça havlu atarken sahadan 4-0 yenik ayrıldı.
Antalyaspor, Süper Lig’in 28. haftasında yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. RAMS Park’ta 20.30’da başlayacak müsabakayı hakem Ozan Ergün yönetecek.
Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Alanyaspor, bu sezon ikinci kez dibi gördü. Fatih Tekke’nin istifasıyla sonuçlanan süreçte 5 maç üst üste kazanamayan Turuncu-Yeşilliler, bu kez de son 5 haftada 4 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldığı dönemi yaşıyor.
Antalyaspor, anneannesi vefat eden teknik direktör Emre Belözoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.
Sezon başından bu yana 68 Aksarayspor ile şampiyonluk mücadelesi veren Serik Belediyespor, üst üste aldığı kötü sonuçlarla zirveye veda etti.
Antalyaspor’da bu sezonun en çok tartışılan isimlerinden olan Adolfo Gaich, 2-1 kazanılan Rizespor maçının kahramanı olurken, bu sezon gol sayısında istenen seviyeye ulaşamasa da kritik anlarda yaptığı katkıyla takımına hayat veriyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz