CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son dalga operasyonda, rüşvet paralarının aklandığı tespit edilen Resul Kuyumculuk adlı işletmeye kayyum atanmasının ardından, soruşturma kapsamında tutuklanan firmanın sahibi Ertan Karalık ilk kez sessizliğini bozdu.
16.08.2025 - 19:52
YAYINLANMA17.08.2025 - 20:42
GÜNCELLEME16.08.2025 - 19:52
YAYINLANMA:17.08.2025 - 20:42
GÜNCELLEME:
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının son dalgasında belediye ihaleleri üzerinden dönen 195 milyon TL’lik dev bir rüşvet zinciri tespit edilmişti. Yapılan teknik incelemelerde ise paraların bir döviz bürosu hesabına yatırıldığı bir kısmının ise elden teslim edildiği öğrenilmiş ve paraların döviz bürosu ile bağlantılı kuyumcular aracılığıyla altına çevrilerek kasalarda saklandığı saptanmıştı. Bu gelişmeler çerçevesinde de paraların aklandığı işetmelere kayyum atanmıştı. Kayyum atanan işletmelerden Resul Kuyumculuk'un soruşturma kapsamında tutuklanan sahibi Ertan Karamık’tan ise ilk açıklama geldi. Adaletin en doğru şekilde tecelli edeceği inancında olduğunu belirten Karamık, “ Sürecin resmi merciler tarafından yürütülmekte olduğunu ve nihai kararın yalnızca yargıya ait olduğunu önemle hatırlatırım” ifadelerini kullandı.
Ertan Karamık'ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:
“Ben Ertan Karamık, şahsıma ve işletmem Resul Kuyumculuk'a yönelik son günlerde ortaya atılan asılsız iddialar hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği duymaktayım.
Özel hayatıma ve ticaret faaliyetlerime iliştin devam eden hukuki süreç, avukatım tarafından titizlikle ve hukuka uygun şeklide takip edilmektedir.
Ne yazık ki, sosyal medya platformlarında ve çeşitli mecralarda gerçeği yansıtmayan, asılsız ve manipülatif içeriklerin paylaşıldığını görmekteyim. Hem şahsımın hem de işletmemin itibarını zedelemeye yönelik bu tür yalan ve iftira niteliğindeki paylaşımlara kamuoyunun itibar etmemesi büyük önem taşımaktadır.
Şahsıma ve Resul Kuyumculuk adına yönetilen her türlü hakaret, iftira, asılsız iddia ve itibarı zedeleyici eylemler karşısında, tüm yasal haklarımı avukatım aracılığıyla sonuna kadar kullanacağımı ve ilgili merciler nezdinde gerekli hukuki ve cezai başvuruları yapacağımı açıkça beyan ederim.
ayrıca, süreç ederken Resul Kuyumculuk'un hiçbir müşterisinin herhangi konuda mağduriyet yaşamayacağını temin ederim.
Adaletin en doğru şekilde tecelli edeceğine olan inancımla sürecin resmi merciler tarafından yürütülmekte olduğunu ve nihai kararın yalnızca yargıya ait olduğunu önemle hatırlatırım.
Bu süreçte şahsıma ve Resul Kuyumculuk'a destek olan, güvenini esirgemeyen herkese teşekkür eder, kamuoyunun anlayışına saygıyla sunarım.”
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir