x


x
x

Alanya'da çay taştı: İşletmelere ait çardaklar sular altında kaldı


Antalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak nedeniyle Oba Çayı'nın taşması sonucu işletmelere ait çardaklar sular altında kaldı.

07.02.2026 - 16:44

YAYINLANMA

08.02.2026 - 12:18

GÜNCELLEME

07.02.2026 - 16:44

YAYINLANMA:

08.02.2026 - 12:18

GÜNCELLEME:
Alanya'da çay taştı: İşletmelere ait çardaklar sular altında kaldı

Alanya'nın Oba Mahallesi Alacami çevresinde dün akşam etkili olan sağanak yağışın ardından Oba Çayı taştı. Kısa sürede debisi yükselen çayın taşmasıyla birlikte dere yatağına yakın iki işletmeye ait çardaklar sular altında kaldı. İşletmelerde hasar meydana gelirken, yaşanan su baskını dron ile görüntülendi. 


Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte Alacami yolu üzerinde bulunan kayalıklardan yoğun şekilde sular aktı. Yamaçlardan gelen yağmur suları dere sularıyla birleşerek çevrede adeta sel görüntüsü oluşturdu. Ortaya çıkan manzara, bölgede doğal afeti andıran görüntülerin oluşmasına neden oldu.

 
15 yıldır Alanya'da olmasına rağmen böyle bir su taşkını görmediğini söyleyen Mehmet Duvarcı, "15 senedir Alanya'dayım. Buralara çok gider gelirdim. Su kuvvetli olduğu için sağı solu yıktı. Suyun debisine bakmaya geldim buraya. Gördüm ki felaket durumda. İlk defa bu kadar suyun aktığını gördüm. Toroslar'dan gelen sular buradan aşağıya doğru Akdeniz'e gidiyor. İki işletme de zarar görmüş" dedi. 
                      

Kaynak: İHA

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !