Güncel > İstanbul-Antalya uçağında vekil krizi

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNE RÖTAR TEPKİSİ

Galatasaray'ın 2025 Süper Lig şampiyonluğunu ilan ettiği gecede İstanbul-Antalya uçağında yaşanan bir olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 18 Mayıs gecesi saat 22.45’te kalkması planlanan uçuş, tam 55 dakika rötar yaptı. Yolcular uçakta beklerken, kalkıştan yalnızca 5 dakika önce iddiaya göre, Galatasaray forması giymiş oğlu ile birlikte uçağa son binen CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, tepkilerin odağı haline geldi.

YOLCULARDAN ADALET GÖNDERMESİ

Yolculardan biri, yaşanan gecikmeye ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kalkıştan beş dakika önce uçağa son olarak CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın, Galatasaray forması giymiş oğlu ile birlikte bindiğini iddia etti. Paylaşımda, “Belli ki maçtan geliyor beyefendi. Bütün millet uçakta homurdanarak onu bekliyor. Ondan sonra bu ülkede adalet yok hee…” ifadeleri yer aldı. Aynı yolcu, rötar nedeniyle içerideki yolcuların huzursuzluk yaşadığını belirterek, “55 dakika beyefendi maçtan gelecek diye bekleyen Antalya’dan bir seçmen” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

VEKİL KAYA’YA AYRICALIK MI VAR?

Aykut Kaya, daha önce de kamuoyunda benzer ayrıcalık iddialarıyla gündeme gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırının ardından, Kaya’nın üç polis korumayla görüntülenmesi tepkilere neden olmuştu. Normal şartlarda milletvekillerine özel koruma tahsis edilmezken, Kaya’nın “hazır ol” pozisyonunda bekleyen polislerle görüntülenmesi “ayrıcalık” eleştirilerini beraberinde getirmişti. Kaya o dönem yaptığı açıklamada, korumaların emniyet tarafından geçici olarak görevlendirildiğini söylemiş ve artık koruma kullanmadığını savunmuştu.

Uçakta yaşanan son gelişme, kamuoyunda "ayrıcalıklı milletvekili" algısını daha da pekiştirdi. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, iddialar sosyal medyada geniş yankı buldu.

 

AYKUT KAYA'DAN 'UÇAK' HIZINDA YANIT

Gelen tepkiler üzerine kamuoyuna açıklama yapan Aykut Kaya, gecikmenin şahsıyla ilgisi olmadığını savundu. Kaya, “Oğlumla birlikte İstanbul’dan Antalya’ya gitmek üzere 22.45 uçağına bilet aldık. Uçuştan önce havayolu şirketi tarafından bana gönderilen resmi e-postada, uçağın 1 saat 15 dakika gecikmeli kalkacağı bilgisi verilmiştir. Uçağa bindikten sonra, ben dahil tüm yolcular uçaktayken, kalkışın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçuş yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 30 dakika daha geciktiği bilgisi pilot tarafından da paylaşılmıştır. Kaldı ki, hiçbir havayolu şirketi, hiçbir milletvekili için tarifeli bir uçağın kalkışını bilinçli şekilde geciktirmez” ifadelerine yer verdi.