Güncel > Muhittin Böcek'in yerine 20 Temmuz'da başkan seçilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "rüşvet" soruşturması kapsamında tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da "rüşvet" soruşturması kapsamında tutuklanan Böcek’in geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

BÖCEK’İN BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ

Yaşanan bu gelişmenin ardından da Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olan Muhittin Böcek’in başkanlığı düştü. Böcek’in görevine devam edemeyecek olmasını nedeniyle Akdeniz Belediyeler Birliği 20 Temmuz’da yeni başkanı seçecek. 28 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Akdeniz Belediyeler Birliği seçiminde daha önce de dört dönem yürüttüğü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı'na bir kez daha seçilmişti.

BÜYÜKŞEHİRDE SEÇİM CUMA GÜNÜ

Öte yandan Antalya Valiliği, 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis, cuma günü toplanarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerine yeni belediye başkan vekilini gizli oylama yöntemiyle seçecek. Seçilecek başkan vekili, ya mevcut dönemin sonuna kadar ya da yeni yapılacak seçime dek görev yapacak.