Turizmci Recep Yavuz, ITB Berlin Turizm Fuarı’nın savaşın gölgesinde başladığını belirterek, özellikle Körfez ülkelerinin kısıtlanan uçuşlar nedeniyle fuara katılımda sıkıntı yaşadığını söyledi. 2026 sezonunun risk altında olduğunu ifade eden Yavuz, barışın sağlanmaması halinde turizmin zor bir yıl geçirebileceğini dile getirdi.
04.03.2026 - 07:38
YAYINLANMA04.03.2026 - 19:34
GÜNCELLEME04.03.2026 - 07:38
YAYINLANMA:04.03.2026 - 19:34
GÜNCELLEME:
Fuarda salonların önceki yıllara kıyasla oldukça sakin olduğunu dile getiren Yavuz, “ITB Berlin turizm fuarı savaşın gölgesinde başladı. Özellikle Körfez ülkeleri bundan nasibini fazlasıyla almış. Birçok ülke stand kiralamalarına rağmen kısıtlanan uçuşlar ve kapanan havalimanlarından dolayı katılımcı gönderemedi. Dünya turizminde son yılların parlayan destinasyonu Dubai salonunda masalar, sandalyeler bomboş kaldı. Umman da geçtiğimiz yıllardaki görüntüsünden çok uzak. Saudi Arabistan salonu da sakindi. İsrail büyük bir stand kiralamış ancak koskoca standta kimseler yok. Ne temsilci var ne katılımcı” dedi.
_google_ers_1772609855.png)
Körfez ülkelerinde geçmiş yıllarda yer bulmanın zor olduğunu hatırlatan Yavuz, “Yıllardır ITB Berlin’e katılıyoruz, ilk kez böylesine boş salonlar gördük. Fuarın gündemi savaşların gölgesinde başlayan 2026 sezonu idi. Savaşın sürmesi 2026’ya büyük zarar verebilir. Yakıt fiyatlarının artışı tatil fiyatlarını dalgalandırabilir” diye konuştu.
_google_ers_1772609872.png)
Ortadoğu ve Körfez’de savaşın etkilerinin hissedildiğini ancak Akdeniz ülkelerine ilginin sürdüğünü vurgulayan Yavuz, “Ortadoğu ve Körfez savaşın etkisindeyken, Akdeniz ülkeleri ilgi çekmeye devam ediyor. Siyasi ve ekonomik gelişmeler turizm sezonuna yön verecek. Barış olmazsa turizm zor. 2026’nın kazananı barış vaat eden destinasyonları olacak” ifadelerini kullandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir