Antalya’da kruvaziyer turizminde 2025 beklentisi yüksek
QTerminals Antalya Limanı 2024 yılında 36 kruvaziyerle gelen yaklaşık 57 bin turisti ağırladı.

QTerminals Antalya Limanı 2024 yılında 36 kruvaziyerle gelen yaklaşık 57 bin turisti ağırladı.
Antalya, 2024 yılında kruvaziyer turizminde en çok ilgi gören şehirlerden biri oldu. Özellikle Avrupalı tatilcilerin tercih ettiği bir liman olan Antalya, 2024 yılı başından bu yana QTerminals Antalya Limanı'na gelen 21 lüks gemiyle yaklaşık 40 bin yolcu ağırladı. Alanya Limanı ise 15 gemiyle yaklaşık olarak 17 bin turiste ev sahipliği yaptı.
ANTALYA’DA REKOR
BEKLENİYOR
QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert,
Antalya’nın turizmdeki güçlü yükselişini vurgulayarak, "2025 yılı için
beklentilerimiz çok yüksek. Şu anda 56 gemi rezervasyonumuz var. Yolcu sayısı
da bu yıla göre daha fazla görünüyor" diye belirtti.
Dünya kruvaziyer turizminin yaklaşık yüzde 25’inin Akdeniz
çanağında gerçekleştiğini belirten Sert, Antalya’nın bu paydan faydalandığını
ifade etti. Sert, Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşle değil; aynı zamanda
tarihi zenginlikleri, kültürel mirası, spor sahaları ve benzersiz doğasıyla da
turistlerin ilgisini çektiğinden bahsetti. Sert, turistlerin bir limandan
çıkarak birçok ziyaret noktasına gidip gezebildiğini ifade ederken
"Antalya, her yıl farklı deneyimler arayan turistler için cazibe merkezi
olmaya devam ediyor. Kruvaziyer turizmi de bu deneyimi farklı kılan önemli bir
unsur" dedi.
HABER MERKEZİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı Ocak ayı hava yolu taşımacılığı verilerini paylaştı. Turizmin gözbebeği Antalya, bu dönemde gösterdiği performansla adeta gökyüzünde zirve yaptı.
Türkiye'yi dünya çapında önemli bir turizm, ağırlama ve gastronomi destinasyon markası haline getirmeyi hedefleyen FSUMMIT, bu yıl beşinci kez sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Turizm sektöründe sert bir rekabet ortamı olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin,
Turizmde 2025 yılı öngörülerini paylaşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman “Rusya, Ukrayna savaşı eğer ateşkesle sonuçlanırsa dolayısıyla burada bir artış bekliyoruz. Ateşkes olması durumunda turist sayısının 20 milyona ulaşacağı düşüncesindeyiz” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2024'te Antalya'da tatil yapan Avrupalı gurbetçi sayısının ilk defa 1 milyonun üzerine çıktığını belirterek, "Ortalama kalış süreleri de diğer turistlere göre daha uzun." dedi.
QTerminals Antalya Limanı 2024 yılında 36 kruvaziyerle gelen yaklaşık 57 bin turisti ağırladı.
Turizmin başkenti Antalya 2024 yılını rekorlarla tamamladı. Turizmciler 2025 yılında da yeni rekorların kırılmasını öngörüyor. Turizmci Recep Yavuz ise 2025 yılında Antalya turizmini bekleyen riskleri açıkladı. Yavuz, “Şehrimiz turizm dünyasında gurur duyulacak ölçüde büyümekte ve yıldan yıla yeni ziyaretçi rekorları kırmaktadır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Teşkilatınca Ormana'ya verilen
Turizm sektörü temsilcileri Türkiye Turizm Tedarik Buluşması kapsamında yapılacak TTB25 Antalya etkinliğinde 15-18 Ocak’ta bir araya gelecek. Türkiye TTB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bilgiç, sektöre değer katan bir organizasyon düzenleyeceklerini söyledi. Bilgiç, basını ve turizm sektörü temsilcilerini organizasyona davet etti.
Lider Haber TV’de İrem Koca’nın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2025 yılına dair beklentilerini ve Antalya’nın turizm geleceğini değerlendirdi. Antalya'nın büyümesinin çift haneli oranlarda devam etmesinin artık zorlaştığını belirten Kavaloğlu, “Bundan sonraki 2 yıl içinde yüzde 5-6’lık bir büyüme bekliyoruz ve 18 milyon turisti geçeceğimizi tahmin ediyorum” dedi.
Akdeniz’in gözde turizm merkezi Antalya, 2024 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşarak yeni bir rekora imza attı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz