Antalya’da tatil rezervasyonlarda hareketlilik başladı
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.

Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak-30
Ekim itibarıyla Antalya'ya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı 16 milyon
100 bini geçti.
Geçen yıl 16 milyon 84 bin 737 yabancı turist ile rekor
kıran Antalya, yılın bitmesine 2 ay kala geçen yılki sayıyı yakaladı.
Yıl sonunda turist sayısının 17 milyonu aşması beklenen
Antalya'da 2025 için rezervasyonlar da başladı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı
Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya'nın turizmde geldiği noktanın tüm sektör paydaşlarını
sevindirdiğini söyledi.
Turizmin en ufak sıkıntıdan etkilenebildiğini ve bugüne
kadar sektörde önemli mücadelelerin verildiğini anlatan Kavaloğlu, bir yandan
alternatif pazarlar üzerinde çalıştıklarını bir yandan yatırım yapmaya devam
ettiklerini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığının yıl sonu için "60 milyon
turist, 60 milyar dolar gelir" hedefi belirlediğini anımsatan Kavaloğlu,
"Antalya, yıl sonunda 17 milyon turist sayısıyla üzerine düşen görevi fazlasıyla
yapmış olacak." dedi.
Kavaloğlu, bu yıl hemen hemen tüm pazarlarda artış olduğunu,
bazı pazarlardan beklenenin üzerinde turist ağırladıklarını vurguladı.
"2025 YILI İYİ
GELİYOR"
Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde 2024'ü iyi bir şekilde
kapatmaya hazırlandıklarını, turizm sektörü olarak 2025'e odaklandıklarını dile
getirdi.
Gelecek yıl için rezervasyonların güzel mesajlar verdiğine
dikkati çeken Kavaloğlu, şöyle devam etti:
"2025 rezervasyonları için satışlara başladık.
Özellikle İngiltere ve Almanya'dan ilk satışları yaptık. Ekim itibarıyla yurt
içi pazardan da satış almaya başladık. Bu da bizim için umut verici. Türk
misafirlerimiz de artık erken rezervasyon konusunda bilinçlendi, en iyi
indirimi erken rezervasyonla yakalayabileceklerini biliyorlar. Yurt içinde ve
yurt dışında rezervasyonlar geliyor. '2025 yılı iyi geliyor' diyebiliriz."
Hedeflenen rakamlara adım adım yaklaştıklarını aktaran
Kavaloğlu, "Geceleme fiyatı ortalama 105 doların üzerine çıktı. Hedefimiz
120, 125 dolar olan İspanya'yı ve Fransa'yı yakalamak." dedi.
AA
Antalya’da tarihi Kaleiçi'nde yer alan Mermerli Parkı sil baştan yenileniyor. Plajın yetkisi Antalya Valiliğine geçtikten sonra başlayan çalışmalar bizzat Vali Hulusi Şahin tarafından yakinen takip ediliyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı Ocak ayı hava yolu taşımacılığı verilerini paylaştı. Turizmin gözbebeği Antalya, bu dönemde gösterdiği performansla adeta gökyüzünde zirve yaptı.
Türkiye'yi dünya çapında önemli bir turizm, ağırlama ve gastronomi destinasyon markası haline getirmeyi hedefleyen FSUMMIT, bu yıl beşinci kez sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Turizm sektöründe sert bir rekabet ortamı olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin,
Turizmde 2025 yılı öngörülerini paylaşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman “Rusya, Ukrayna savaşı eğer ateşkesle sonuçlanırsa dolayısıyla burada bir artış bekliyoruz. Ateşkes olması durumunda turist sayısının 20 milyona ulaşacağı düşüncesindeyiz” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2024'te Antalya'da tatil yapan Avrupalı gurbetçi sayısının ilk defa 1 milyonun üzerine çıktığını belirterek, "Ortalama kalış süreleri de diğer turistlere göre daha uzun." dedi.
QTerminals Antalya Limanı 2024 yılında 36 kruvaziyerle gelen yaklaşık 57 bin turisti ağırladı.
Turizmin başkenti Antalya 2024 yılını rekorlarla tamamladı. Turizmciler 2025 yılında da yeni rekorların kırılmasını öngörüyor. Turizmci Recep Yavuz ise 2025 yılında Antalya turizmini bekleyen riskleri açıkladı. Yavuz, “Şehrimiz turizm dünyasında gurur duyulacak ölçüde büyümekte ve yıldan yıla yeni ziyaretçi rekorları kırmaktadır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Teşkilatınca Ormana'ya verilen
Turizm sektörü temsilcileri Türkiye Turizm Tedarik Buluşması kapsamında yapılacak TTB25 Antalya etkinliğinde 15-18 Ocak’ta bir araya gelecek. Türkiye TTB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bilgiç, sektöre değer katan bir organizasyon düzenleyeceklerini söyledi. Bilgiç, basını ve turizm sektörü temsilcilerini organizasyona davet etti.
Lider Haber TV’de İrem Koca’nın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2025 yılına dair beklentilerini ve Antalya’nın turizm geleceğini değerlendirdi. Antalya'nın büyümesinin çift haneli oranlarda devam etmesinin artık zorlaştığını belirten Kavaloğlu, “Bundan sonraki 2 yıl içinde yüzde 5-6’lık bir büyüme bekliyoruz ve 18 milyon turisti geçeceğimizi tahmin ediyorum” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz