x


x
x

Antalya otogarda YILBAŞI sessizliği


Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yılbaşı sessizliği yaşanıyor. Antalya Otobüs İşletmeleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Gülnaroğlu, yılbaşının hafta içine denk gelmesi ve otobüs biletlerindeki pahalılık nedeniyle her yıl beklenen yoğunluğun oluşmadığını söyledi.

Tarık Tayyar Elyakut

Tarık Tayyar Elyakut

EDİTÖR

30.12.2024 - 09:00

YAYINLANMA

19.05.2025 - 14:09

GÜNCELLEME
Antalya otogarda YILBAŞI sessizliği

Otobüs biletlerinin yüksekliği ve neredeyse uçak bilet fiyatlarına yaklaşması nedeniyle otobüs yolculuğunu vatandaşların tercihleri arasından çıkmaya başladı. Her yıl yılbaşını sevdikleriyle geçirmek isteyenler Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bu sefer yoğunluk oluşturmadı. Bu yıl beklenen yoğunluğun olmadığını kaydeden Antalya Otobüs İşletmeleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Gülnaroğlu, “Önceden yılbaşından 3-4 gün önce listeler dolardı” dedi.


“LİSTELER DOLU DEĞİL”

Kara taşımacılığı maliyetlerinden dolayı pek tercih edilmediğini belirten Gülnaroğlu, “Bundan 3-5 sene öncesine geri dönersek A firması 100 araba kaldırıyordu. Şimdi o 100’la rakamlar, 20 arabaya düştü. Yakıt çok pahalı. İnsanlar artık fazla yolculuk yapamıyorlar. Mesela bu sene yılbaşından önce, daha şimdiden listelerimiz hep boş. Eskiden en az 3-4 gün öncesinde bütün listelerimiz dolu olurdu” dedi.


“MALİYETLER ETKİLİ”

Gülnaroğlu, otogar esnafının da ciddi bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Otogar esnafı gerçekten zor bir durumda. Kiralar, personel maaşları ve sigorta gibi giderler her geçen gün artıyor. Ancak gelirler azalıyor. Maliyetler ve zamlar nedeniyle insanlar otobüs yerine daha ekonomik alternatifleri tercih ediyor” diyerek, sektördeki daralma ve zorlukları dile getirdi.

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !