x


x
x

Antalya'da mahsur kalan martı için seferber oldular


Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Boğaçayı’nda balıkçı misinasına dolanarak mahsur kalan martı, itfaiye ekiplerinin botla gerçekleştirdiği operasyonla kurtarılarak doğaya salındı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından misinadan kurtarılan martı yeniden özgürlüğe uçtu.

09.03.2026 - 13:30

YAYINLANMA

10.03.2026 - 10:35

GÜNCELLEME

09.03.2026 - 13:30

YAYINLANMA:

10.03.2026 - 10:35

GÜNCELLEME:
Antalya'da mahsur kalan martı için seferber oldular

Olay, saat 14.30 sıralarında Konyaaltı ilçesi Atatürk Bulvarı Boğaçayı Köprüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir martının Boğaçayı’nın orta kısmında çırpındığını ancak uçamadığını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekip sevk edildi. Adrese gelen ekip martının mahsur kaldığı yere ulaşım olmaması nedeniyle olay yerine kurtarma ekibi istedi. Bunun üzerine adrese sevk edilen kurtarma aracı gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra bot yardımı ile martıyı mahsur kaldığı yerden kurtarmak için çalışma başlattı.

MİSİNAYA DOLANMIŞ HALDE BULUNDU

İlk olarak kurtarma aracında bulunan vinç ile 1 itfaiye eri ve bot Boğaçayı Köprüsü’nden indirildi. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonunda bot ile martının bulunduğu yere giden itfaiye erleri balıkçıların oltalarından kopan misinaya dolanmış haldeki martıyı bulunduğu yerden kurtardı. Martının vücuduna dolanan misina ve iğneyi titizlikle çıkartan itfaiye erleri martıyı yeniden doğal yaşam alanına bıraktı. Vücuduna dolanan misinadan kurtarılan martı özgürlüğe kanat çırparak uzaklaştı.

Kaynak: İHA

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !