Muratpaşa Belediyesi’nin “Kahraman Fareler” projesi, afet hazırlığı gerekçesiyle hayata geçirilirken, ilçedeki çöp toplama, yol ve altyapı sorunları vatandaşların tepkisini çekiyor. Mahalle sakinleri, harcanan bütçenin şeffaf şekilde açıklanmasını ve önceliğin temel hizmetlere verilmesini talep ediyor.
08.01.2026 - 14:40
YAYINLANMA09.01.2026 - 10:21
GÜNCELLEME08.01.2026 - 14:40
YAYINLANMA:09.01.2026 - 10:21
GÜNCELLEME:
Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olarak “Kahraman Fareler (HeroRATs)” projesini hayata geçirdi. Proje, Muratpaşa’daki GEA Arama Kurtarma Gönüllülük Merkezi’nde düzenlenen programla tanıtıldı. Programa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Projeye göre, özel olarak eğitilen fareler, deprem ve afetlerde enkaz altındaki kazazedeleri tespit edecek. Farelerin sırtına takılan GPS ve kamera sistemi sayesinde ekipler, dar alanlarda bilgi toplayabilecek.
_google_ers_1767872414.png)
Muratpaşa'daki vatandaşlar ise belediyenin önceliklerine tepki gösterdi. İlçede çöp toplama, yol, altyapı ve imar sorunlarının hala çözülemediğini belirten mahalle sakinleri, Kahraman Fareler (HeroRATs) projesine kaynak ayrılırken temel hizmetlerin aksamasını tepkiyle karşıladı. Belediyenin borç yükü ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin şeffaf bilgi verilmemesi de eleştirilerin odağı oldu.
_google_ers_1767872438.png)
Belediye, proje kapsamında 3 bin 200 metrekarelik yeni bir eğitim alanı tahsis ettiğini ve 6 Afrika keseli sıçanı eğittiğini duyurdu. Afet hazırlığı bahanesiyle milyonlarca liranın harcanmasını eleştiren vatandaşlar, günlük yaşamı doğrudan etkileyen sorunların geri planda bırakılmasına tepki gösterdi.
Vatandaşlar, projeye ayrılan kaynakların şeffaf bir şekilde açıklanmasını ve yerel hizmetlerin aksatılmamasını talep ediyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir