Altınkale Kavşağı, açılış töreninde konuşan Antalya Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın her ay yeni projelerle “sahaya çıktığını” söyledi.
10.04.2026 - 16:06
YAYINLANMA10.04.2026 - 16:47
GÜNCELLEME10.04.2026 - 16:06
YAYINLANMA:10.04.2026 - 16:47
GÜNCELLEME:
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yapımı tamamlanan Altınkale Kavşağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentte ulaştırma yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Her ay Antalya’ya bir gün ayırın. Çünkü biz her ay burada bir açılış gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aylarda da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın projeleri birer birer hayata geçecek” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda büyük bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu vurgulayan Şahin, ulaştırma ve iletişim altyapısındaki gelişmelere dikkat çekerek, “Ülkemiz demir ağlarla, asfalt yollarla ve fiber altyapıyla adeta baştan sona örülüyor. 530 bin kilometreyi aşan fiber hat, Türkiye’nin dijital dönüşümünün en önemli göstergelerinden biri” ifadelerini kullandı.
Kavşağın stratejik önemine değinen Vali Şahin, Altınkale Kavşağı’nın sadece şehirler arası ulaşım için değil, ilçe içi bütünlük açısından da kritik olduğunu söylerek, “Bu yol, Döşemealtı’nı ikiye bölen bir güzergâhtı. Kavşak sayesinde ilçenin iki yakası artık daha güvenli ve hızlı şekilde birbirine bağlanmış olacak” diye konuştu.

Kavşağın, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve bölgedeki üniversitelere erişimi de kolaylaştıracağını belirten Hulusi Şahin, “Bu proje, sanayi ve eğitim altyapısına doğrudan hizmet edecek. Bölgedeki önemli kurum ve tesislere ulaşım daha etkin hale gelecek” dedi.
Konuşmasında gelecekteki projelere de değinen Vali Şahin, Denizli ve Eskişehir’den gelen yolların Antalya-Alanya otoyoluyla birleşeceği yeni ulaşım ağlarının hayata geçirileceğini ifade etti. Şahin, “Yakın gelecekte bu projelerin de açılışını hep birlikte yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Vali Şahin, konuşmasının sonunda ulaştırma yatırımlarında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde liderliğiyle en büyük pay sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve tüm karayolu çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir