Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Berat Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Berat Gecesi’nin, tövbe ve istiğfarda bulunmak, günahlardan arınmak ve yeni başlangıç yapmak için son derece değerli bir fırsat olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Berat Gecesi’nin, tövbe ve istiğfarda bulunmak, günahlardan arınmak ve yeni başlangıç yapmak için son derece değerli bir fırsat olduğunu belirtti.
Erbaş, yayımladığı mesajında, İslam aleminin Berat
Kandili'ni tebrik ederek, bu günün iman ve samimiyetle Allah'a yönelen müminler
için kurtuluş müjdesi olduğunu vurguladı.
Bu gecenin, ömür sermayesinin her an tükenmekte olduğu
bilinciyle geçmişin muhasebesini yaparak hayattaki tüm olumsuzlukları terk
etme, ruhu tövbe ve duayla arındırarak vahyin ve sünnetin rehberliğinde bir
gelecek planlama fırsatı sunduğunu belirten Erbaş, "Berat Gecesi, tövbe ve
istiğfarda bulunmak, günahlardan arınmak ve yeni bir başlangıç yapmak için son
derece değerli bir fırsattır." ifadesini kullandı.
Ali Erbaş, şunları kaydetti:
"Cenabıhak, Kur'an-ı Kerim'de, 'Ey kendilerine kötülük
edip aşırı giden kullarım. Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin. Şüphesiz
Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet
edendir.' fermanıyla, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm müminleri tövbeye davet
etmektedir. Kalbini ve ruhunu kötülüklerden ve günahlardan arındırarak iman ve
istikamet üzerine bir hayat yaşayanları, dünyada huzur, ahirette ebedi
kurtuluşla müjdelemektedir.
Bu sebeple idrak ettiğimiz bu mübarek gecede, ellerimizi ve
gönüllerimizi yüce Rabb'imizin engin merhametine açıp, 'Allah'ım, azabından
affına, gazabından rızana sığınıyorum, rahmetini ve mağfiretini istiyorum.'
niyazıyla O'na halimizi arz ederek müjdesine nail olmaya çalışmalıyız. Hata ve
günahlarımızdan arınarak ömrümüzün kalan kısmını Allah'a iman, itaat ve
teslimiyetle geçirmenin kararlılığını kuşanmalıyız."
AA
Antalya’nın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
İstanbul’da bugün saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Antalya’da fiziksel bir sarsıntıya yol açmasa da deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.
Antalya Hava Meydan Komutanı Albay Sabri Akın ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Antalya’ya gelen Türk Yıldızları Pilotları, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.
İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre en küçüğü 3,1 en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan toplam 12 deprem meydana geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı. Karaalioğlu Parkında gerçekleşen kutlamada, renkli görüntüler ortaya çıktı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’da hava parçalı bulutlu olacak.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 23 Nisan Çarşamba günü Antalya’daki 3 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Kurtuluş mücadelesini başlatan, Cumhuriyet'e giden yolda büyük adımlar atılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 105 yıldır milli iradenin simgesi olmaya devam ediyor.
2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan adayı ve eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Durmuş Ali Arslan’ın silahlı saldırısında yaralanan 70 yaşındaki Hamit Sunbat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz