DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’TAN SİGARAYLA MÜCADELE’ MESAJI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla düzenlenen panele katıldı. Erbaş, “Sigarayla topyekun mücadele etmeliyiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla düzenlenen panele katıldı. Erbaş, “Sigarayla topyekun mücadele etmeliyiz” dedi.
"31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesinde gerçekleştirilen "Tütün ve Tütün Ürünleri ile Mücadelede Kurumlar Arası İş Birliğinin Önemi" konulu panelde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tütünle mücadelede etkin rol alan herkese teşekkür etti.
Türkiye'de yılda 100 binden fazla kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Türkiye'de hiçbir hastalık, hiçbir olay yılda 100 bin kişiyi aşkın insanı öldürmüyor ama sigara öldürüyor. Dolayısıyla sigarayla mücadelenin, mücadele edilmesi gereken zararlar içerisinde en ön sırada olması gerekir” dedi.
Başkan Erbaş, gençliğinden itibaren her vesileyle sigarayla mücadele ettiğini belirterek, sigara kullanan yakınlarını, arkadaşlarını bundan uzaklaştırma noktasında çalışmalar yaptığını, geçmişte Strazburg'da bulunduğu dönemde ‘Sigarayı Bırakma Kampanyası' düzenleyerek sigarayı bırakan Türklerin adlarını cami duvarına astıklarını ve cuma namazından sonra cemaatle o kişiye dua ettiklerini ve bu yöntemle de yirmiden fazla kişinin sigara kullanımından vazgeçtiğini anlattı.
Sigarayla topyekün mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, sigaranın sadece Türkiye'de bir yılda 120 bin insanın ölümüne sebep olduğuna dikkat çekti. Başkan Erbaş, “Sigara bir katildir. Sigara sadece cana değil mala, akla, nesle, dine zarar veriyor.” şeklinde konuştu.
Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sigaraya karşı bir mücadele başlattıklarını ve buna kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
“TOPLUMUN ÖNÜNDE OLAN İNSANLAR, BU KONUDA ÇOK DİKKATLİ OLMALI”
Başkan Erbaş, sigarayla mücadelede Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde birim oluşturulması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bırakmaktan ziyade acaba başlatmamak için ne gibi tedbirler almalıyız, bunun eğitimi olmalı. Bunun okullarda dersi olmalı. Yani rol model, toplumun önünde olan insanların bu konuda çok dikkatli olmaları gerekir. Kendimizden örnek vereyim.
Sigara içen bir imam, sigarayı bırakmaları noktasında 300-500, ne kadar cemaati varsa hiçbirisi üzerinde etkili olamaz. Onun sigara içmemesi lazım ya da içiyorsa bırakması lazım. Sigara içen bir öğretmen, öğrencisine nasıl 'sigaraya başlama' diyebilecek ya da ‘sigarayı bırak' diyebilecek?" ifadelerini kullandı.
İHA
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temsili Çocuk Meclisi’nde 10 yaşlarındaki bir kız çocuğunun yaptığı siyasi içerikli konuşma büyük tepki topladı. Kız çocuğunun meclise katılımından okul ve ilçe idarelerinin haberi olmadığı öğrenilirken, olayın merkezinde çocuğun ailesinin yer alması, durumu daha da karmaşık hale getirdi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'de erken seçim ihtimalinin giderek daha fazla gündeme geldiğini belirterek, “Erken seçim olmayacak cümleleri bile aslında baskının arttığını gösteriyor” dedi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınının yaşandığı Antalya’da, Vali Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı’nda yeni önlemler açıklandı. Vali Şahin, ormanlara girişlerin 1 Mayıs itibarıyla yasaklandığını duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, “Şu an ‘Yarısı Bizden’ kampanyasında mali destekle İstanbul'umuzda dönüşüm yapan ve ruhsat alan bağımsız birim sayısı 21 bin. 40 bine yakın da vatandaşımız konutu ve iş yerini dönüştürmekle ilgili projesini sürdürüyor. Toplamda 61 bin gibi bir rakam var.” dedi.
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir taksici, aracında unutulan ve içinde yaklaşık 18 bin 300 avro bulunan çantayı sahibine ulaştırdı.
İstanbul’da meydana gelen korkutucu 6.2 büyüklüğündeki deprem sırasında otomatik araçların aniden durması, kafaları karıştırdı. Makine Mühendisi Prof. Dr. İbrahim Atmaca, otonom araçların depremle doğrudan bir bağlantısı olmadığını belirterek, “Trafik yoğunluğu, dur-kalk ve rölantide çalışma sonucu şanzıman yağlarının ısınması, araçların kendini korumaya almasına yol açtı” diye konuştu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 25 Nisan Cuma günü Antalya’nın hava durumu sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temsili Çocuk Meclisi’nde yaşanan bir olay, tepkilere neden oldu. Meclis üyesi koltuğuna oturan 10’lu yaşlardaki bir kız çocuğunun yaptığı konuşmadaki siyasi içerikli ifadeler, çocukların siyasete alet edildiği yönünde eleştirileri beraberinde getirdi.
Antalya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 24 Nisan Perşembe günü Antalya’nın hava durumu parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz