Dokuma Park 9 bin 152 ziyaretciyi ağırladı
Antalya'da Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat adası Dokuma Park’taki müzeleri, Kurban Bayramı tatilinde 9 bin 152 kişi ziyaret etti.

Antalya'da Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat adası Dokuma Park’taki müzeleri, Kurban Bayramı tatilinde 9 bin 152 kişi ziyaret etti.
Dokuma Park’ın, Anadolu Oyuncak Müzesi, Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Anadolu Şehitler Müzesi, Antalya Araba Müzesi ve Modern Sanatlar Galerisi Kurban Bayramı tatilinde binlerce ziyaretçi ağırladı. Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat adası Dokuma Park’ta bulunan müzeleri 18-23 Haziran tarihleri arasında toplam 9 bin 152 kişi ziyaret etti. En çok ziyaretçi çeken müze, 4 bin 790 kişiyle Antalya Araba Müzesi oldu. Nostaljik araçların sergilendiği müze, araba tutkunlarının ilgisini çekti.
Anadolu Oyuncak Müzesi ise bin 641 ziyaretçi ağırlayarak ikinci sırada yer aldı. Her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken oyuncaklar, nostaljik bir yolculuğa çıkma fırsatı sundu. Binlerce oyuncağın bulunduğu müzede, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileme yapılıyor.
MÜZELERE YOĞUN İLGİ
Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Antalya’nın tarihine ışık tutan sergi alanlarıyla 941 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Müzede; Doğa, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Çeşitli Yöneticiler, Ünlüler, Aileler, Geleneksel Mimarlık, Kaleiçi, Mutfak, Deniz, Geleneksel Törenler (Düğün Sünnet vs), Göçler, Yörük Kültürü, Ulaşım ve Haberleşme, Basın Tarihi, Fotoğrafçılık, Altın Portakal Festivali ve diğer festivaller, Eğitim, Sağlık, Sanat, Edebiyat, Spor, Geleneksel Esnaflar, Endüstri gibi kentin ana konuları yer alıyor.
Şehitlerin hatıralarını barındıran Anadolu Şehitler Müzesi’ni ise 1100 kişi ziyaret etti. Şehitler Müzesi, 25 farklı konu başlığı, 3 diorama, 1 şehit evi canlandırmasıyla tarihe tanıklık etmiş yüzlerce objeyi barındırıyor. Sanatseverlerin en önemli buluşma noktası olan Dokuma Park Modern Sanatlar Galerisi de 680 sanatseveri ağırladı.
İHA
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 22 Nisan Salı günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, açılışına sayılı günler kalan Antalya Millet Bahçesi ziyarette bulunarak incelemelerde bulundu.
Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) iki günlük iş ziyareti düzenledi. YÖRSİAD Başkanı Av. Mustafa Alper Oral öncülüğünde gerçekleşen ziyaret programında, KKTC’nin üst düzey yetkilileri ve iş dünyası temsilcileriyle önemli temaslar kuruldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Antalya semalarında prova yapan Türk Yıldızları, gökyüzünde sergiledikleri akrobasi hareketleriyle izleyenlerin dikkatini topladı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 21 Nisan Pazartesi günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Hem çalışanlar için daha sağlıklı bir çalışma ortamı hem de hastalar için daha güvenli ve hijyenik yemek sunmak için Manavgat Devlet Hastanesi mutfağında başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Antalya İl Müftü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 7 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti. Acı kaybın ardından Çavuşoğlu ailesine taziye mesajı yağarken merhumun cenaze programı ise belli oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz