x


x
x

Antalya OSB ile Moğolistan arasında ticari iş birliği güçleniyor


Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), dış ticaret köprülerini güçlendirme hedefiyle yürüttüğü Alım Heyeti Programları kapsamında Moğolistan ile iş birliklerini artırmaya devam ediyor.

Emre Gündoğdu

Emre Gündoğdu

EDİTÖR

18.06.2025 - 12:11

YAYINLANMA

18.06.2025 - 12:11

GÜNCELLEME
Antalya OSB ile Moğolistan arasında ticari iş birliği güçleniyor

MOĞOL HEYET ANTALYA OSB’DE AĞIRLANDI

Moğolistan’ın 11 farklı ilinden belediye başkanları ve iş insanlarından oluşan 25 kişilik heyet, Antalya OSB’de Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış toplantısıyla karşılandı. Toplantıda heyet başkanı ve Gobi-Altay Eyaleti Valisi Bat Erdene Davaasambuu, devlet teşviki sağlanan işlenmiş et ürünleri paketleme tesisi yatırımlarından ve Türkiye ile güçlü iş birliklerine açık olduklarından bahsetti.

FİRMALAR YERİNDE ZİYARET EDİLDİ, İŞ BİRLİĞİ DETAYLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Açılışın ardından heyet, Antalya OSB bünyesindeki Dünya Et, Bahar Hindi ve Bonfes Gıda firmalarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi. Üretim standartları ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi alan heyet üyeleri, gıda sektörüne yönelik stratejik iş birliklerini detaylıca değerlendirdi.

BAŞKAN GÖNEN’DEN İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen, "Gıda sektörü, Moğolistan ile karşılıklı iş birliğimizi derinleştirebileceğimiz önemli bir alan. Bölgemizdeki firmalarımızın üretim kalitesi ve ihracat kapasitesi uluslararası ortaklıklar için güçlü bir zemin sunuyor" dedi. Ticaret diplomasisine katkı vermeye devam edeceklerini belirten Gönen, verimli görüşmelerin somut iş birliklerine dönüşeceğine inandıklarını söyledi.

MOĞOL HEYETİNDEN YATIRIM VE İHRACAT AÇIKLAMASI

Heyet Başkanı Bat Erdene Davaasambuu, Antalya OSB’nin uzmanlığından ve misafirperverliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Moğolistan hükümeti olarak yatırım teşvikleri sağlıyoruz. Kalite ve sürdürülebilir tedarik zincirlerine önem veriyoruz. Türkiye ile uzun vadeli ortaklıklar kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak: İHA

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !