Gazze’de can kaybı 46 bin 565’e yükseldi
İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sivillere yönelik saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 46 bin 565’e, yaralıların sayısı 109 bin 660’a yükseldi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sivillere yönelik saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 46 bin 565’e, yaralıların sayısı 109 bin 660’a yükseldi.
İsrail, Gazze Şeridi’ndeki yoğun saldırılarını 7 Ekim 2023’ten bu yana aralıksız sürdürüyor. Bölgede binlerce sivili katleden İsrail ordusu, başta yerleşim yerleri ve ibadethaneler olmak üzere Filistinlilerin sığındığı bölgelere saldırarak uluslararası insancıl hukuku çiğniyor. Dünya devletleri Gazze Şeridi’ndeki katliamı izlemeye devam ederken, can kaybı da artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte düzenlenen 2 saldırı sonucu 28 sivilin hayatını kaybettiği, 89 sivilin ise yaralandığı aktarıldı.
Bölgede 464 gündür devam eden saldırılarda ortaya çıkan
bilançonun da yer aldığı açıklamada, can kaybının 46 bin 565’e, yaralıların
sayısının da 109 bin 660’a yükseldiği bildirildi.
İHA
Antalya'nın Arapsuyu, Pınarbaşı ve Akkuyu mahallelerinden kadın muhtarlar, anlamlı bir işbirliğine imza attı. Gonca Ilgın, Fatma Gül Şahin ve Görnur Amca'nın liderliğindeki bu projede, gönüllü eğitmenler ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla Pınarbaşı Gençlik Lokali'nde kurslar başladı.
Antalya'nın Serik ilçesinde çiftçiler, geceleri seralarındaki ürünleri don tehlikesine karşı korumak için nöbet tutuyorlar.
Antalya Manavgat'ta etkili olan şiddetli fırtına ilçenin sembolü olan turunçların kaldırım ve yollara dökülmesine neden oldu. Temizlik işleri ekipleri tarafından sık sık toplanmasına rağmen sürekli dökülen turunçlar nedeniyle yollar turuncu renge büründü.
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek ve yönetim kurulu üyeleri ünlü iş insanı Rahmi Koç’u ziyaret etti.
ANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Karakaya Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker heykelinin bakım ve tadilatının önümüzdeki hafta sonuna kadar biteceğini açıkladı.
Antalya'da eğlence ve oyun alanlarının bulunduğu bir tema parkta tuvaletin mescide dönüştürüldüğü iddiası tepkilere neden oldu.
İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan ve dün akşam 22.00 sıralarında buzlanma ve tipi nedeniyle tırlara ve çekicilere kapatılan Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu, kar ve tipinin etkisini yitirmesiyle tüm araç trafiğine açıldı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen’in şehit olduğunu açıkladı.
Antalya'da buzdolabında avlanması yasak yaban keçisi ve kızıl geyik eti ele geçirilen kişiye 379 bin 507 lira ceza uygulandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında Atatürk Parkına Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’un anısına dikilen heykel saldırıya uğramasına tepki yağdı. LİDER Gazetesi’nin gündeme getirdiği saldırıdan sonra ilk tepkiyi Emekli Tümamiral ve yazar Cem Gürdeniz gösterdi. Gürdeniz, “Türk kahramanlığındaki emsalsiz yerinin farkında bile olamayacak kadar cahil, alçak ve rezildirler. Onun anıtına zarar veren Vandallar ya da hainler derhal bulunmalı ve cezalandırılmalıdır” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz