x


x
x

Antalya Valiliğinden aslan saldırısı ile ilgili açıklama


Antalya Valiliği, hayvan parkından kaçan ve 1 kişiyi yaralayan aslanın etkisiz hale getirildiği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hayrettin Süral

Hayrettin Süral

EDİTÖR

06.07.2025 - 14:57

YAYINLANMA

06.07.2025 - 14:57

GÜNCELLEME
Antalya Valiliğinden aslan saldırısı ile ilgili açıklama

Geçtiğimiz gece saat 03.30 civarında, Manavgat’ın Ilıca Mahallesi’nde, D-400 Karayolu üzerindeki bir hayvan parkında dikkat çeken bir olay yaşandı. Alınan bilgilere göre, parkta bulunan Zeus adlı erkek aslan kafesinden kaçtı ve bir kişiyi yaraladı. Gece boyunca izini kaybettiren Zeus, sabah saatlerinde yeniden ormanlık alanda fark edildi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Jandarma HAYDİ ekipleri ve Manavgat Belediyesi'ne ait iş makineleriyle geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Saat 11.30 civarında ormanın içinde bulunan aslan, ekiplerin yoğun çabası sonucunda etkisiz hale getirildi.

Antalya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Manavgat ilçemiz Ilıca mahallesinde bulunan Land Of Lions Aslan Diyarı Hayvanat Bahçesinden 6 Temmuz Pazar Günü saat: 03.21 sıralarında bir adet aslan kaçmıştır. Kaçan aslan tarlada bekçilik yapan bir vatandaşımıza saldırmış ve şahıs hafif şekilde yaralanmıştır. Söz konusu aslanın en son D-400 karayolu üzerinde görülerek ormanlık alana yöneldiğinin tespit edilmesi üzerine,  kaçan aslanın Hayvanat Bahçesi, Milli Parklar Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerince koordineli bir şekilde etrafı çevrilmiş, çevre ve insanlar için tehlike arz etmesi nedeniyle kaçan aslanın sağ yakalanması mümkün olmamış olup vurularak itlaf edilmiştir. Olayla ilgili olarak, Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerine göre adli işlem ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Hayvanat Bahçelerinin ve Doğal Yaşam Parklarının Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında soruşturma başlatılmıştır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !