x


x
x

Antalya yargısında atama rüzgarı esti


Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 964 sayılı İdari Yargı Kararnamesi kapsamında Antalya yargı camiasında önemli görev değişiklikleri gerçekleşti. Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek Müşaviri Birol Terlemez, Antalya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na atanarak bölgedeki idari yargının en üst makamına getirildi.

20.06.2025 - 13:58

YAYINLANMA

20.06.2025 - 13:58

GÜNCELLEME

20.06.2025 - 13:58

YAYINLANMA:

20.06.2025 - 13:58

GÜNCELLEME:
Antalya yargısında atama rüzgarı esti

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ TERLEMEZ’E EMANET

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Buna göre; Adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 hakim ve savcının görev yeri değişti. Toplam 4 bin 36 hakim ve savcı yeni yerlerinde görevlendirildi. 24 ilin başsavcısı değişti. Kararname ile Antalya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevine Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek Müşaviri Birol Terlemez atandı. Antalya’da adli ve idari yargı alanında görev yapan çok sayıda hakim ve savcı farklı illerden Antalya’ya atanırken, bazı isimler ise Antalya’dan başka görevlere transfer edildi.

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ KATIRCI OLDU

Antalya’ya atanan isimlerden bazıları şu isimlerden oluştu: “Kahramanmaraş, Hatay, Nizip gibi farklı illerden Cumhuriyet savcıları Tuğçe Doygun Bulut, Numan Haktan Avcı ve Azim Yaman Antalya Cumhuriyet Savcılığı görevine gelirken, Afyonkarahisar, Nizip, Midyat, Kulp ve diğer bölgelerden çok sayıda hakim Antalya Hâkimliği’ne atandı. Özellikle bölge adliye mahkemesi üyeliklerinde Diyarbakır, Gaziantep ve diğer illerden birçok isim göreve başladı. Doğubayazıt ve Van’dan ağır ceza mahkemesi başkanları Antalya’ya atanarak, ağır ceza yargısında da güçlendirme sağlandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine Mehmet Akif Katırcı getirilirken, Antalya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ise Yunus İşler ile Eftal Soylu atandı.

Ahmet Küçükkatrancı da Manavgat Cumhuriyet Savcılığından Antalya Cumhuriyet Savcılığına atanan isimler arasında yer aldı. Bölge adliye mahkemesinde ise İlbeyi Selçuk Bayrak, Ümit Savurmuş, Nur Kütükçü, Şule Şimşek Arslan ve Ayşegül Yıldız Kaya gibi isimler yeni görevlerine başladı. 

Hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı dileyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Aziz milletimiz adına görevlerini ifa eden, hukukun üstünlüğü, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda karar veren hakim ve cumhuriyet savcılarımıza yeni görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Kararnamenin, hakim ve savcılarımız başta olmak üzere aileleri, yargı teşkilatımız, ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Emre Gündoğdu - Faruk Çelik

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !