Karneden önce yürek ısıtan dokunuş
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri, ‘Kış soğuktur, iyilik ısıtır’ temalı çalışmaları kapsamında karne gününde örnek olacak bir çalışmaya imza attı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri, ‘Kış soğuktur, iyilik ısıtır’ temalı çalışmaları kapsamında karne gününde örnek olacak bir çalışmaya imza attı.
Elmalı ilçesindeki Yakaçiftlik İlkokulu’nu ziyaret eden gençler, 25 çocuk ile eğlenceli bir gün geçirip onlara bot ve mont hediye etti. Gönüllü gençler, “Kış soğuk olabilir, ama paylaştıkça sıcaklığımız büyüyor” dedi. Minik Ayaklara Sıcacık Dokunuş!
İKİNCİ DURAK KORKUTELİ
Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin gönüllülerinin ikinci durağı ise Korkuteli ilçesi oldu. Kışın sert soğuklarına karşı küçük bedenleri korumak için Kayabaş İlkokulu ziyaret edildi. Burada da 22 öğrenciye bot ve mont hediye edildi. Gençler, küçük kahramanlarının yüzlerinde kocaman gülümsemeler bırakmayı başardı.
Dünyanın ilk rahim nakli ve Türkiye’nin ilk yüz ile çift kol nakli gibi birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) Şeref Üyesi seçilen ilk akademisyen oldu.
Akseki Şahinler Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Akseki Anadolu Lisesi öğrencilerine Ankara gezisi düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda 2024- 2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Antalya’da 513 bin 104 öğrenci 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda fahiş fiyat uygulayan, öğretmenlerine hak ettikleri özlük haklarını vermeyen, velilerden kayıt dışı ücret talep eden kurumların sektöre zarar verdiğini belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Meltem ve Uncalı kapıları belirli saatler aralığında araç giriş ve çıkış trafiğine kapatıldı. Bu kararın transit geçişleri önlemek, öğrencilerin güvenliği ve kaza riskinin önüne geçmek için alındığı bildirildi.
İlkokul birinci sınıf öğrencileri için karne yerine gelişim raporu uygulamasına geçileceğinin gündeme gelmesi üzerine Lider Haber TV’de İrem Koca’nın sunduğu Gün Ortası Programına konuk olan Eğitimci Sosyolog Prof. Dr. Tunay Kamer, “Bu değişim sadece öğrencilerin değil velilerin de sürece dahil olmasını kolaylaştırmayı hedefliyor” dedi.
Türkiye’nin organ nakli alanındaki öncülerinden Prof. Dr. Ömer Özkan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle düzenlenen bir söyleşide buluşarak deneyimlerini paylaştı.
Akdeniz Üniversitesi Akademik Töreni coşkuyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel ve akademik başarılarına dikkat çekerken, Antalya Valisi Hulusi Şahin'den konferans salonu talebinde bulunarak salondakilere keyifli anlar yaşattı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı üzerine Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şahin, salı günü (yarın) il genelinde taşımalı eğitime ara verildiğini açıkladı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışanlarla bir araya geldi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz