x


x
x

Antalya DOB, “Tosca” operasını sahneleyecek


Antalya Devlet Opera ve Balesi, dünya operalarının en çok sahnelediği eserlerden “Tosca” operasını 16 Ocak’ta sanatseverlerle buluşturacak.

Haber Merkezi

Haber Merkezi

EDİTÖR

14.01.2025 - 09:00

YAYINLANMA

19.05.2025 - 09:57

GÜNCELLEME
Antalya DOB, “Tosca” operasını sahneleyecek

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, Giacomo Puccini'nin ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan opera, 16 Ocak saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Rejisörlüğünü Yiğit Günsoy'un üstleneceği eserde orkestrayı İtalyan şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetecek.

1800'lü yılların Roma'sında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl, ışık tasarımı ise Mustafa Eski tarafından hazırlanıyor.

Eserde, "Tosca" rolünü Serap Demirhan, "Cavaradossi"yi M. Burak Pektaş, "Scarpia"yı Umut Tarık Akça, "Angelotti"yi M. Yusuf Yıldız, "Sagrestano"yu Taner Ölçen, "Spoletta"yı Dağhan Ergün ve "Sciarrone"yi Toygarhan Atuner seslendirecek.

Antalya DOB korosu şefliğini Mahir Seyrek'in üstlendiği eserin başkemancısı orkestra sanatçısı Fahrettin Arda olacak.

Çocuk korosu şefliğini Sinem Ulusoy'un üstleneceği eseri, 7 yaş ve üzeri sanatseverler izleyebilecek.

Eserin biletleri Antalya DOB gişelerinden temin edilebilecek.

AA

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !