x


x
x

Antalya Galata Turu sergisine ev sahipliği yapıyor


Antalya’da sanatseverler, Galata’nın tarihi dokusuna ve siluetine uzanan özel bir sergiyle buluştu. Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi, koleksiyoner Murat Uçar’ın arşivinden derlenen "Galata Turu" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haber Merkezi

Haber Merkezi

EDİTÖR

11.04.2025 - 09:00

YAYINLANMA

17.05.2025 - 15:21

GÜNCELLEME
Antalya Galata Turu sergisine ev sahipliği yapıyor

Yıllar içinde titizlikle oluşturulan koleksiyondan seçilen yaklaşık 70 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Muratpaşa Belediye Başkanvekili Canan Keleş, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, koleksiyoner Murat Uçar ve eşi, sergi küratörü Şebnem Bahar ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.


Serginin küratörü Şebnem Bahar, açılışta yaptığı konuşmada kültür ve sanat etkinliklerinin şehirlerin ruhunu beslediğini belirterek, "Bu etkinlikler şehri dinamize eder. Muratpaşa Belediyesi de bu konuda son derece hassas bir yaklaşım sergiliyor," dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanvekili Canan Keleş ise, kente kültürel katkı sunan koleksiyoner Murat Uçar ve küratör Bahar’a teşekkür etti.


Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Sanatseverleri Galata’nın sokaklarında sanal bir yolculuğa çıkaran sergi, koleksiyonerliğin yalnızca eser biriktirmekten öte; dönemleri, insanları ve fikirleri bir araya getiren bir kültürel misyon taşıdığına dikkat çekiyor.

"Galata Turu" sergisi, 10 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !