Milli wushucu Berna Tut, Dünya Kupası'nda altın madalya hedefliyor
Ordulu milli sporcu Berna Tut, Çin'de yapılacak Wushu Kungfu Dünya Kupası'nda altın madalya hedefliyor.

Ordulu milli sporcu Berna Tut, Çin'de yapılacak Wushu Kungfu Dünya Kupası'nda altın madalya hedefliyor.
Kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları başta olmak üzere birçok başarıya imza atan milli sporcu, Çin'de 5-10 Nisan'da gerçekleştirilecek Wushu Kungfu Dünya Kupası'nın hazırlıklarını sürdürüyor.
Hazırlıklarına antrenörü Savaş Çakmak ile Ordu'da
devam eden 25 yaşındaki Berna Tut, kariyerine dünya kupası madalyası eklemek
istiyor.
Türkiye şampiyonalarında 14 kez birinci olan Berna,
Sanda Spor Kulübünde bu spora yeni başlayan çocuklara antrenörlük de yapıyor.
Berna Tut, yaptığı açıklamada, şubat ayında Yalova'da
düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak memleketine
döndüğünü ve bu moralle Wushu Kungfu Dünya Kupası hazırlıklarına başladığını
söyledi.
Katıldığı her organizasyonda emeklerinin karşılığını
aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Berna, bu konuda Türkiye'nin en
iyileri arasında olduğunu düşündüğünü ve bunun için de ayrıca gurur duyduğunu
belirtti.
Önünde çok önemli bir organizasyonun olduğunu belirten
milli sporcu, Çin'de düzenlenecek Wushu Kungfu Dünya Kupası'nda 56 kiloda mindere
çıkacağını dile getirdi.
Yaklaşık bir ay sonra düzenlenecek organizasyona günde
çift antrenmanla hazırlandığını anlatan Berna Tut, "Haftada sadece bir gün
dinlenme fırsatı buluyorum. Ama ben bu işi büyük bir keyifle ve zevkle yaptığım
için asla şikayetçi değilim." dedi.
"DÜNYANIN EN İYİLERİ İLE MİNDERE ÇIKACAĞIZ"
Berna Tut, Wushu Kungfu Dünya Kupası'nda dünyanın en
iyi sporcularının madalya için ter dökeceğini anlatarak, "Son dünya
şampiyonasından seçilen sporcular buraya katılacak. Dolayısıyla dünyanın en
iyileri ile mindere çıkacağız. Dünyanın en iyileri arasında bulunmak benim için
ayrıca gurur ve heyecan verici." diye konuştu.
Milli sporcu, kupadaki hedefine ilişkin ise
"Wushu Kungfu Dünya Kupası'nda şampiyon olup Türk bayrağımızı
dalgalandırmak istiyorum. Çin'de İstiklal Marşı'mızı okutarak ülkeme döneceğim.
Bunun için çok çalışıyorum." ifadelerini kullandı.
Her zaman bir üst basamağı kendisine hedef olarak
belirlediğini anlatan milli sporcu, "Bizim gibi sporcular dokuzuncu
basamaktan sekizinci basamağa düşemez. Ya dokuzuncu basamakta kalacak ya da
onuncu basamağa çıkacak. Bunun için daha çok çalışıp emek vermemiz gerekiyor.
Ben de bu bilinçle hazırlanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kariyeri boyunca en büyük destekçisinin ailesi ve
antrenörü olduğunu vurgulayan Berna, onların destekleri sayesinde başarıya
ulaştığını sözlerine ekledi.
Antrenör Savaş Çakmak ise sporcusunun Wushu Kungfu
Dünya Kupası'nda başarılı olacağına inandığını dile getirdi.
AA
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Samsunspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, ''Bu galibiyeti bütün kulüp çalışanlarına armağan etmek isterim, büyük bir özveriyle çalıştılar. Tabii ki henüz hiçbir şey bitmedi. Kazanmamız gereken birçok şey var. Sonuna kadar çok zor olacak ama buna inanmamız gerekiyor'' dedi.
Son 5 haftadan puan çıkaramayan Alanyaspor, Samsunspor karşısında hayati bir galibiyete imza attı. Karadeniz ekibini 1-0 mağlup eden Turuncu-Yeşillilerde bir de penaltı atışı kurtaran Ertuğrul Taşkıran galibiyetin kahramanı oldu.
Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.
Antalyaspor takımının genç sporcusu Büşra Daşkın,U22 Genç ve Yıldız Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Yıldızlar 46 Kilogramda mücadele ederek, yarı finale yükseldi.
Bölgesel Amatör Lig 6 Grup’ta sezon sonu yaklaşırken, dev maçta Manavgat Belediyespor, Eskişehirspor’u ağırladı. Eskişehirspor’un kazanması halinde şampiyonluğunu garantileyeceği maçta Manavgat Belediyespor 1-0 ile kazanarak şansını son iki haftaya taşıdı. 35’inci dakikada Turgay Tiryaki’nin penaltıdan kaydettiği golle 3 puana ulaşan Manavgat Belediyespor, rakibine bir adım daha yaklaştı. Bu sonucun ardından Manavgat Belediyespor 59 puana ulaşırken, Eskişehirspor ise 61 puanda kaldı.
Antalyaspor yüzme takımının genç sporcusu Tuğba Yıldız, Türkiye rekorunu kırarak “rekortmen” unvanının yeni sahibi oldu.
Antalyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Thalisson Kelven, Kırmızı-Beyazlılara transfer sürecinden bahsetti. Antalyaspor’a gelerek hayallerine ulaştığını söyleyen Brezilyalı, aynı zamanda korku yaşadığını da söyledi.
Antalyaspor’un sezon başında CSKA Moskova’dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Adolfo Gaich’e ülkesi Arjantin’den talip çıktı.
Dünyanın dört bir yanından gelen geleceğin yıldız futbolcuları, 16-20 Nisan tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenen Selectum Junior World Cup Antalya (JWCA) için bir araya geldi. Çocuk futbolunun en prestijli organizasyonları arasında gösterilen bu dev etkinlik, bu yıl ikinci kez gerçekleşiyor. Ancak bu yılki turnuva, yalnızca bir spor etkinliği değil; bugüne dek dünya genelinde bu kadar fazla ünlü takımın katıldığı başka bir çocuk futbol turnuvasının düzenlenmemiş olmasıyla da tarihe geçiyor.
Süper Lig’in 32.haftasında oynanacak Alanyaspor – Samsunspor maçını Atilla Karaoğlan yönetecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz