CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk dosyası artık resmen delil karartma boyutuna ulaştı. Lider Gazete’nin 5 Haziran’da “Yolsuzluk Dalgası Antalya’ya Sıçradı” manşetiyle duyurduğu haberde adı geçen Hanzade A.Ş.’ye ait kritik bir ihale belgesi ortadan kayboldu. Sayıştay denetçileri ve müfettişler belediyede kamp kurarken, belgeye bir türlü ulaşılamıyor.
30.06.2025 - 18:48
YAYINLANMA30.06.2025 - 21:18
GÜNCELLEMESAYIŞTAY DENETÇİLERİ ARIYOR! BÜYÜKŞEHİR SAKLIYOR MU?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk skandalında sular durulmuyor. Lider Gazete’nin manşetten duyurduğu yolsuzluk haberinin ardından Sayıştay denetçileri ve müfettişlerden oluşan özel bir ekip, yaklaşık 15 gündür belediye binasında inceleme yapıyor. Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da görev yapan bir Cumhuriyet Savcısının da süreci yakından takip ettiği öğrenildi.
Lider Gazete’nin “Yolsuzluk Dalgası Antalya’ya Sıçradı” manşetiyle duyurduğu haberde adı geçen Hanzade A.Ş.’ye ait ihale evrakının “ıslak imzalı aslı”nın ortadan kaybolduğu öğrenildi. Müfettişler, belgelerin dijital kopyalarına ulaşsa da asıl nüshanın kaybolmuş olması, büyük bir panik yaşattı.
ŞÜPHELİ GECE YOLCULUĞU: İSTANBUL’A NE GÖTÜRÜLDÜ?
Büşükşehir Belediye’sinde evrak alarmı verildiği sırada aynı gün akşam saat 19.00’da belediyeye ait olduğu belirlenen 20 AOG 139 plakalı beyaz bir araç, içinde iki kişiyle birlikte dikkat çekici bir yolculuk gerçekleştirdi. Aracın içinde yer alanlardan birinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Toplu Taşım Şube Müdürü Selçuk K. olduğu ve bir takım belgelerle İstanbul’a doğru hareket ettiği öğrenildi. Belgelerin neden Antalya dışına çıkarıldığı sorusu kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.
İddialara göre, İstanbul'da devam eden soruşturma kapsamında bazı evrakların oradaki savcılıkla bağlantılı olarak götürüldüğü öne sürülüyor. Esrarengiz gece yolculuğu, resmi prosedür dahilinde mi gerçekleştiği yoksa evrak kaçırma girişimi mi olduğu iddiaları kafaları karıştırdı.
ANTALYA VE İSTANBUL ARASINDA RANT İTTİFAKI
Öte yandan ihale belgelerinin İstanbul bağlantılı olduğu iddiası, Aziz İhsan Aktaş’ın daha önce verdiği ifadelere dayanıyor. Aktaş, Hanzade A.Ş. ve YST Otomotiv gibi şirketlerin arkasında Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu ve Yusuf Yadoğlu’nun bulunduğunu açıklamıştı. Bu şirketlerin İstanbul merkezli organizasyonla çalıştığı ve Ekrem İmamoğlu'nun yakın çevresiyle doğrudan bağlantılı olduğu iddiaları, Antalya’da dönen rant çarkının ulusal boyutta olduğuna işaret ediyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir