x


x
x

Köse'den Özgür Özel’e Akdeniz Üniversitesi cevabı


AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Akseki’de teşkilatlarla bayramlaşmak için bir araya geldiği programda önemli açıklamalarda bulundu. Köse, mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Antalya’ya eser kazandırmadığını belirtirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Akdeniz Üniversitesi ve rektörüne yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

Emre Gündoğdu

Emre Gündoğdu

EDİTÖR

11.06.2025 - 09:43

YAYINLANMA

11.06.2025 - 20:58

GÜNCELLEME
Köse'den Özgür Özel’e Akdeniz Üniversitesi cevabı

Akseki’de teşkilat mensuplarıyla buluşan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediyesi’nin şehre hizmet etmediğini vurguladı. Akseki ve Antalya’ya kazandırılan yatırımları anlatan Köse, “AK Parti’nin hizmet anlayışı eserlerle ölçülür. Biz eserlerimizle konuşuruz” dedi.

"AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİZİM GURURUMUZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Özel, mezuniyet töreni yapılmadığı gerekçesiyle üniversitemizi ve Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı hedef aldı. Oysa bu törenlerin her fakültede ayrı ayrı yapılması kararı, öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte alınmış bir karardır. Bu tür çıkışlar, alışkanlık haline gelmiş iftiralardan başka bir şey değildir.”

‘Akdeniz Üniversitesi, dünya çapında bir başarıya imza atmıştır’ diyen Köse, şöyle devam etti;

“Dünyada ilk rahim naklini, Türkiye’de ilk yüz ve kol naklini bu üniversite gerçekleştirdi. En son Times Higher Education sıralamasında dünya genelinde 169., Türkiye’de 9., devlet üniversiteleri arasında 6. sırada yer aldı. Ana muhalefetin liderinin böyle bir kurumla ilgili Antalya’da sudan sebeplerle karalama yapması akıl tutulmasıdır.

Köse ayrıca, “Pandemi döneminde Muhittin Böcek’in sağlığı için büyük bir çaba sarf eden rektör Özlenen Özkan’a yönelik bu haksızlıklara Sayın Böcek’in sessiz kalması da toplum vicdanına havale edilmelidir” dedi.

"BİZ HİZMET PARTİSİYİZ"

Köse, AK Parti döneminde Akseki’ye kazandırılan projeleri şöyle anlattı:

“Akseki’de 3 etap halinde TOKİ konutlarını yaptık, 619 aileyi ev sahibi yaptık. Yangın felaketinde evleri yanan 64 aileye de yeni evlerini teslim ettik. 300 personelin çalıştığı cezaevi hizmete girdi. Yeni yollar, tüneller, tarihi mekanların restorasyonu, jandarma komutanlığı binası, sokak sağlıklaştırmaları gibi birçok çalışma yapıldı. 112 toplum sağlığı merkezinin inşaatı devam ediyor.”

Belediyecilikte yatırım odaklı yönetimi benimsediklerini belirten Köse, “Susuzşahap mahallemiz Menderes Başkan sayesinde suya kavuştu. Akseki’nin içme suyu sorununu biz çözdük. Otobüs terminali, itfaiye binası, mezbaha gibi yapılar da Menderes Başkan’ın Büyükşehir döneminde ilçeye kazandırıldı” ifadelerini kullandı

"BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNİN ESERİ YOK"

Köse, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştirerek, “6 yılı geride bıraktı. Akseki’ye kazandırdığı tek bir eser gösterebilir mi? Antalya genelinde dahi somut bir eserden söz edemiyorlar” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !