Denizli, önümüzdeki günlerde adeta yazı erken yaşayacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte kentte bunaltıcı bir atmosfer hakim olması bekleniyor. Meteoroloji kaynaklarından edinilen son bilgilere göre, 22 Mayıs Perşembe gününden itibaren Denizli’de sıcaklıklar hızla yükselecek.
PAZAR REKOR SICAKLIK KAPIDA
Termometrelerin Perşembe günü 34 dereceyi gösterecek, Cuma günü benzer seyir devam ederken Cumartesi günü sıcaklık 35 dereceyi görecek. Haftanın son günü olan Pazar ise rekor sıcaklık bekleniyor.
GÖK GÜRÜLDEYECEK, SERİNLİK GELECEK
Ancak bu yaz havası, yerini aniden serinliğe bırakacak. 25 Mayıs Pazar akşam saatlerinden itibaren Denizli genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 26 Mayıs Pazartesi günüyle birlikte sıcaklıklar yaklaşık 9 derece birden düşerek 29°C seviyelerine inecek.
UZMANLARDAN UYARI
Meteoroloji uzmanları, ani hava değişimlerinin sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve açık alanda çalışanlar için dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca yağış sırasında oluşabilecek ani su baskınlarına karşı da vatandaşların tedbirli olmaları isteniyor.
HAVA DEĞİŞİMİNE HAZIR OLUN
Haftayı yaz sıcaklarıyla kapatacak olan Denizli, yeni haftaya gök gürültüsü ve yağmurla uyanacak. Kent sakinlerinin bu sert geçişe hazırlıklı olması gerekiyor.