x


x
x

Antalya'da gübre dağıtımı yapan firmalar denetleniyor


Antalya'da üreticilerin güvenilir bitki koruma ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla gübre dağıtıcı bayilerine yönelik denetim başlatıldı.

Haber Merkezi

Haber Merkezi

EDİTÖR

04.02.2025 - 09:00

YAYINLANMA

19.05.2025 - 19:52

GÜNCELLEME
Antalya'da gübre dağıtımı yapan firmalar denetleniyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, gübre kullanımının yoğun olduğu ilkbahar öncesi 19 ilçedeki 1600 bayi, bu hafta içinde kontrol edilecek.

Denetimlerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrolleri ile son kullanım tarihleri, satışı yasak maddeler, insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, işyerindeki güvenlik tedbirlerinin uygunluğu gibi konulara dikkat ediliyor.

Üreticilerin doğru bitki koruma ürünlerine ve tüketicilerin de pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi amacıyla denetimler, devam edecek.

AA

Benzer Haberler




next
liderhaber.com.tr liderbursa.com Güncel Ekonomi Sağlık RESMİ İLANLAR E GAZETE Politika Eğitim
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !