Romanya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 15 arttı
Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.

Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.
Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan
Antalya, denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik
yapılarıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.
1 Ocak-30 Haziran döneminde 6 milyon 200 bin yabancı turistin
geldiği Antalya'ya, en fazla turist gönderen ülke 1 milyon 450 bin misafirle
Rusya oldu. Almanya 1 milyon 325 bin turistle ikinci, 650 bin tatilci gönderen
İngiltere ise üçüncü sırada yer aldı. Polonya'dan da 460 bin turist geldi.
Romanya'ya sağlanan vize muafiyeti bu ülkeden gelen turist
sayısına pozitif yansıdı. Mayıs ayının sonunda yapılan çalışmayla geçen yılın
aynı dönemine göre yüzde 15 artış sağlanarak 90 bin Rumen kentte tatil yaptı.
"AVRUPA'DAN CİDDİ REZERVASYON AKIŞI
BAŞLAYACAK"
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan
Saatçioğlu, AA muhabirine, turizmde hareketliliğin sürdüğünü, Rusya ve Almanya
pazarında yüzde 10, İngiltere'de yüzde 25, Polonya pazarında ise yüzde 28 artış
olduğunu söyledi.
Antalya'ya altı aylık dönemde 6 milyon 200 bin yabancı
turistin giriş yapmasının büyük başarı olduğunu aktaran Saatçioğlu, yıl sonunda
18 milyon misafire ulaşacaklarını vurguladı.
Antalya'da otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 85-90 civarında seyrettiğine değinen Saatçioğlu, "Avrupa Futbol Şampiyonası Avrupa'dan gelen turist sayısını düşürdü. Otellerde maçı izlerler diye düşünmüştük ancak Avrupa kupasına hizmet vereceklere ciddi gelir kapısı sağlıyor. Onun için rezervasyonlarını 15 Temmuz sonrasına kaydırdılar. Şampiyona sonrası Avrupa'dan ciddi rezervasyon akışı başlayacaktır." diye konuştu.
Saatçioğlu, Antalya'nın farklı pazarlara hitap ettiğini, çok sayıda ülkeden turist çektiğini vurgulayarak, Romanya'nın da yükselen pazarlar arasında yer aldığını aktardı.
Rumenlerin artık nüfus cüzdanıyla Türkiye'ye gelebildiğine
işaret eden Saatçioğlu, şunları kaydetti:
"Romanya vatandaşlarına sağlanan vize muafiyeti turizme
pozitif yansıdı. Özellikle temmuz ve ağustosta gerçek artışı göreceğiz ve bu
ülkeden gelen turist sayısındaki artışın yüzde 25'i bulmasını hedefliyoruz. Şu
ana kadar 90 bin Rumen geldi, bu sayı artıyor. Bu sene önceki yıllara göre çok
daha fazla olacak. Romanyalılar daha çok İstanbul, Ege ve Antalya'yı tercih
ediyorlar."
"ORTA
DOĞU PAZARINDA CİDDİ HAREKETLİLİK VAR"
Kundu tesisler bölgesindeki bir otelin genel müdürü İsmail
Çağlar da tüm krizlerden Türk turizmcileri olarak büyüyerek çıktıklarını,
hareketli yapılarının olduğunu söyledi.
Bir pazarı kaybettiklerinde onun yerine hemen alternatifini koyduklarını aktaran Çağlar, "Bu sene Orta Doğu pazarında ciddi hareketlilik var. İran pazarı normalde nevruzda başlar, sonrasında devam etmezdi. Bu sene yazın da gelmeye devam ettiler. Her pazardan müşteri portföyümüz var. Romanya vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanması rakamları etkiledi. Romanya yıllardır bizim dost ülkemiz." dedi.
AA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Antalya Havalimanı’nın 2025 yılı Ocak ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
Antalya’da tarihi Kaleiçi'nde yer alan Mermerli Parkı sil baştan yenileniyor. Plajın yetkisi Antalya Valiliğine geçtikten sonra başlayan çalışmalar bizzat Vali Hulusi Şahin tarafından yakinen takip ediliyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı Ocak ayı hava yolu taşımacılığı verilerini paylaştı. Turizmin gözbebeği Antalya, bu dönemde gösterdiği performansla adeta gökyüzünde zirve yaptı.
Türkiye'yi dünya çapında önemli bir turizm, ağırlama ve gastronomi destinasyon markası haline getirmeyi hedefleyen FSUMMIT, bu yıl beşinci kez sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Turizm sektöründe sert bir rekabet ortamı olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin,
Turizmde 2025 yılı öngörülerini paylaşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman “Rusya, Ukrayna savaşı eğer ateşkesle sonuçlanırsa dolayısıyla burada bir artış bekliyoruz. Ateşkes olması durumunda turist sayısının 20 milyona ulaşacağı düşüncesindeyiz” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, 2024'te Antalya'da tatil yapan Avrupalı gurbetçi sayısının ilk defa 1 milyonun üzerine çıktığını belirterek, "Ortalama kalış süreleri de diğer turistlere göre daha uzun." dedi.
QTerminals Antalya Limanı 2024 yılında 36 kruvaziyerle gelen yaklaşık 57 bin turisti ağırladı.
Turizmin başkenti Antalya 2024 yılını rekorlarla tamamladı. Turizmciler 2025 yılında da yeni rekorların kırılmasını öngörüyor. Turizmci Recep Yavuz ise 2025 yılında Antalya turizmini bekleyen riskleri açıkladı. Yavuz, “Şehrimiz turizm dünyasında gurur duyulacak ölçüde büyümekte ve yıldan yıla yeni ziyaretçi rekorları kırmaktadır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Teşkilatınca Ormana'ya verilen
Turizm sektörü temsilcileri Türkiye Turizm Tedarik Buluşması kapsamında yapılacak TTB25 Antalya etkinliğinde 15-18 Ocak’ta bir araya gelecek. Türkiye TTB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bilgiç, sektöre değer katan bir organizasyon düzenleyeceklerini söyledi. Bilgiç, basını ve turizm sektörü temsilcilerini organizasyona davet etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz