Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nce Konaklama Tesislerine Yönelik Bulaşıcı Hastalıklar Eğitimi verildi.
02.06.2025 - 21:16
YAYINLANMA02.06.2025 - 21:16
GÜNCELLEME02.06.2025 - 21:16
YAYINLANMA:02.06.2025 - 21:16
GÜNCELLEME:
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Erken Uyarı Cevap Birimi tarafından, 20–30 Mayıs 2025 tarihleri arasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle, kentte bulunan konaklama tesislerinin kalite müdürlerine yönelik eğitim programları düzenlendi.
Kemer, Konyaaltı, Alanya, Manavgat, Muratpaşa, Serik ve Kaş ilçelerinde gerçekleştirilen eğitimlerde, “Erken Uyarı ve Cevap Sistemleri” ile “Konaklama Tesislerinde Karşılaşılabilecek Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri” başlıkları ele alındı. Toplam 514 kişinin katılım sağladığı program kapsamında; erken uyarı ve cevap sistemleri tanıtılırken, su ve gıda yoluyla bulaşan hastalıklar, döküntülü hastalıklar ve vektörlerle (örneğin sivrisineklerle) bulaşan hastalıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Alanya ilçesinde gerçekleştirilen eğitime, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mestan Emek de katkı sundu. Söz konusu eğitimlerin, turizm sezonunda karşılaşılabilecek olası akut halk sağlığı tehditlerinin önlenmesi ve bu tehditlere karşı erken müdahale edilebilmesine katkı sağlaması amaçlandı. ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir