Sahipsiz çocuk mezarının altından göz yaşartan dram çıktı
Antalya'nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi mezarlığının dışında kalan çocuk mezarının sahipleri bulundu.

Antalya'nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi mezarlığının dışında kalan çocuk mezarının sahipleri bulundu.
Antalya'nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi mezarlığının dışında kalan çocuk mezarı, ilgi odağı haline geldi. Yetkililerin de ulaşmaya çalıştıkları mezarın sahipleri bulundu. 1964- 1968 yılları arasında yaşamış İsa oğlu İsmail Uçar'a ait mezarın yakınları, gerekli işlemlerin yapılarak mezarın Manavgat ilçesi Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiine taşınmasını istiyor.
Mezarlık duvarı yapılırken sahipsiz olduğundan istimlak
duvarının dışında bırakılan mezarın haberi büyük yankı uyandırdı. Sahibi ortaya
çıkan çocuk mezarının sahibi Zekiye Yanıç, İsmail Uçar'ın mezarını haberlerde
görünce kardeşine yeniden kavuşmuş gibi olduğunu söyledi. Kardeşinin yıllar
önce 4 yaşındayken odun ateşinde kaynayan çorbanın üzerine dökülerek feci
şekilde yandığını ve 41'inci günde hastanede vefat ettiğini belirtti. Aksu'da
yaşayan abisinin kardeşini buraya defnettiğini dile getiren Yanıç, kardeşini
alıp annesinin mezarının yanına kucağına defnetmek istediklerini söyledi.
YANARAK VEFAT ETMİŞ
Kardeşine ait mezarı haberlerde ve internette gördüğünü
belirten abla Zekiye Yanıç, “Beşkonak Değirmenözü köyünden İsmail Uçar'ın
ablasıyım. Haberlerde gördük sahipsiz mezar diye bu benim kardeşim dedim” diye
ifade etti. Kardeşinin hüzünlü hikayesini anlatan Zekiye Yanıç, şunları
söyledi:
“Eskiden köyümüzde elektrik, su yoktu. Odun ateşinde yemek
pişirirdik. Annem ocağa çorba koymuş oradan ahıra inmiş. Babam hasta doktora
gitmişti. Babamın yanına atı götürecekti. Ahıra indiğinde iki kardeşim
uyuyakalmış. Ablam ve ben de koyun yavrularına bakmaya gittik. Evdekiler de
uyuyakalınca çocuk ağlamaya başlamış evde. Annem 'eyvah çocuğum yandı' demiş.
Ocağın başına vardığında kardeşimin üzerine soğuk su döküyorlarmış büyük
kardeşlerim. Kardeşim orada yandı. Kardeşimi orman dairesinin cipiyle Aksu'ya
abimin yanına getirdiler. Buradan da Antalya'ya hastaneye götürdüler. Araç
olmadığı için biz gelemiyorduk. Kardeşim uzun zaman hastanede tedavi gördü,
41'inci gün vefat etti. Vasıta olmadığı için abim Aksu'da oturduğundan dolayı
buraya gömüldü. Abim vefat etti daha sonra. Bizim de haberlere çıkınca
haberimiz oldu. Hemen çıktık geldik. Yardım etsinler köye götürelim annemin
kucağına koyalım.”
“ELBİSESİNİ ANNEMİN
BAŞ UCUNA GÖMDÜK”
Evlat hasretiyle annesinin yıllarca acı çektiğini, kardeşinin yandığında üzerindeki elbisesini mezarın baş ucuna gömülmesini vasiyet ettiğini söyleyen Zekiye Yanıç, “Annemin eli ateşe değse 'yavrum ciğerim yandı' diyerek ağlardı. Öyle onun üzüntüsüyle vefat etti. O zaman elbise giyerdi çocuklar. Kardeşimin yandığında üzerinden çıkardıkları giysisini kefeninin içinde saklardı. 'Ölünce baş ucuma koyun' dedi. Kardeşimin mezarını götürürsek çok memnun olurum. Sanki yeniden kavuşmuş gibi içimize sevinç geldi. Ablam var köyde herkes dört gözle bekliyor. Daha önce müracaat ettik hiçbir haber çıkmadı. Aksu'da yaşayan abim vefat etti. Biz de başımızda erkek kardeşimiz olmadığı için alamadık. İsmail benim en küçük kardeşimdi. Mezarı alıp köye götürmek istiyoruz” diye konuştu.
“HİKAYESİ ÜZÜCÜ”
Güzelyurt Mahalle Muhtarı Teslime Yılmaz ise, “Bir gün önce haber yaptınız, bir gün sonra sahipsiz mezarın ailesi aradı. Dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Kendi ailem gibi hissettim. Bir annenin evladıyla buluşma heyecanını yaşadım. O zamanki imkansızlıklardan dolayı bu yavrucak burada kalmış. Hikayesi üzücü. Onlara ulaşıldı. Yetkililerle irtibata geçip kendilerine kavuşturulacak diye düşünüyoruz” dedi.
İHA
Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak ve Sırtköy Mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, tarım arazilerini ve meyve ağaçlarını olumsuz etkilerken, mahallelerin diğer mahallelere bağlanan yollarının kapanmasına neden oldu.
Antalya'nın Serik ilçesinde dün akşam meydana gelen dolu yağışı, sera ve tarım arazileri ile mahsullere zarar verdi. Yine akşam saatlerinde yıldırım çarpması sonucu yanan ağaç, hemen akabindeki dolu yağışı ile söndü.
Kepez Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Emre A., dün akşam saatlerinde karıştığı olayda görevli polis memuruna saldırdığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ve dini değerlere küfürler savurduğu iddiasıyla tutuklandı. Olayın yaşandığı sırada Emre A.’nın alkollü olduğu ileri sürüldü.
Türkiye, mart ayında son 35 yılın en kurak dönemini yaşadı. Yağışlar mevsim normallerinin altında kalırken su kaynakları ve tarımsal üretim ciddi biçimde etkilenirken, Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, “Antalya'nın doğu kesimlerinde normale göre yüzde 80’den fazla bir düşüş yaşanıyor” dedi.
Rusya'da tırmandığı dağda hipotermi geçirerek yaşamını yitiren Türk dağcılardan Mehmet Kocaakça'nın dedesinin de 1915 yılında Sarıkamış'ta donarak şehit olduğu bildirildi.
MÜSİAD Antalya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, kanser tedavisi gören çocukların ilaç ve tıbbi ihtiyaçlarını karşılayarak hem sağlıklarına destek oldu hem de müzikli kutlamayla yüzlerini güldürdü.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, babası vefat eden eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, ''Osman amcamıza bir kez daha Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.
Gazeteci Mevlüt Yeni’nin oğlu Batuhan Emre Yeni ve İdara Kristina Nijerya’daki evlilik töreninin ardından Antalya’da yapılan görkemli bir düğün ile mutluluklarını sevenleri ile paylaştı. Antalya’yı buluşturan düğüne Nijeryalı gelin Kristina, zeybek gösterisiyle damgasını vurdu.
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Geyik Dağları, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Bir yüzü Antalya diğer yüzü ise Konya yaylalarına komşu çevrili olan Toros Dağlarının zirvesinde bulunan Geyik Dağlarına gelen doğa tutkunları, Torosların bu etkileyici kesiminde eşsiz manzaralarla karşılaşıyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz