Yüksek kesimlerde etkili olan soğuk hava, kar yağışını getirdi
Antalya’da kış kendini göstermeye başladı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava, kar yağışını beraberinde getirdi.
Antalya’da kış kendini göstermeye başladı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava, kar yağışını beraberinde getirdi.
Antalya'da etkili olan yağmurun ardından Antalya'yı Konya'ya
bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel
mevkiinde yoğun kar yağışı başladı. Kar kalınlığı yer yer 10-15 santimetreye
kadar ulaşırken, ekipler çok sayıda iş makinesi ile yolda biriken karı
temizleniyor.
Saat 23.00 sıralarında Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden
itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle Karayolları Alacabel ekipleri de
harekete geçti. Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için iş makineleri
ile yolda biriken karları temizleyerek yolda kalan araçlara yardım etti. Şu ana
kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve yolun açık olduğu bildirildi.
Bölgede kar kalınlığının yer yer 10-15 santimetreye ulaştığı
bildirilirken, Karayolları Alacabel ekibi çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme
ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açık tutulmasını sağlıyor.
Akseki Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri yolu kullanacak
olan sürücülerin zincirlerini yanlarında bulundurmalarını istedi.
Kar yağışının Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren
başladığı ve karayolları Alacabel bakımevine kadar devam ettiği bildirildi.
İHA
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen basın sohbetlerinde EXPO alanı hakkında, “Singapur'da Dubai'de örneklerini gördüğümüz büyük tematik parklar var. Daha ekolojik bahçeler mantığında bir tematik parkın çok daha güzel olacağı düşüncesindeyim” dedi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) projelerindeki eksikliklerin tamamlandığını ve sistemin kısa süre içinde devreye gireceğini açıkladı. Şahin, “Trafik ışıklarında kırmızıda geçerseniz ceza yersiniz, sürat yaparsanız radara yakalanırsınız. Halkın rahatça geçebileceği alanlara park etmeyin, yoksa ceza alırsınız. Lütfen kurallara uyun. Bu kadar net” dedi.
AJet’e ait Boeing 737 Max8 tipi yolcu uçağında, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Antalya'ya gerçekleşecek sabah seferi sırasında ilginç bir olay yaşandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 14 Ocak Salı günü Antalya’da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya’nın Kaş İlçesi’nde CHP’li belediye tarafından koruma altındaki sit alanına inşaat yapıldığı iddia edildi. Bu iddialardan kısa bir süre sonra Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, ‘Halkevi’ olarak bilenen alanda tadilat ve restorasyon çalışmaları başlattıklarını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 13 Ocak Pazartesi günü Antalya’da hava durumunun çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya'da aralıklarla etkili olan yağışa rağmen bazı kent sakinleri ve turistler denize girdi, spor yaptı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 12 Ocak Pazar günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 12 Ocak Pazar günü Antalya’da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya'da güneşli havayı fırsat bilen turistler ve vatandaşlar denize girip, sahilde yürüdü.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz