Yüksek teknoloji endeksi 6 ayın zirvesinde
Sanayi üretim endeksi kapsamında hesaplanan arındırılmamış yüksek teknoloji endeksi eylülde 124,8 puanla son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak pozitif seyrini sürdürdü.
Sanayi üretim endeksi kapsamında hesaplanan arındırılmamış yüksek teknoloji endeksi eylülde 124,8 puanla son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak pozitif seyrini sürdürdü.
Ekonomi yönetiminin desteklediği katma değerli üretimi artırmaya yönelik çalışmalarının etkisi, sanayi üretimi verileri kapsamında hesaplanan yüksek teknoloji endeksine de yansıdı.
Bu yıla 93,7 seviyesinden başlayan endeks, martta yılın en
yüksek seviyesi olan 171,8'i görmüştü. Takip eden aylarda ivme kaybeden endeks
haziranda 95,4'e kadar geriledi.
Hazirandan sonra toparlanan yüksek teknoloji endeksi
temmuzda 96,7, ağustosta 116 ve eylülde 124,8'e çıktı. Böylece yüksek teknoloji
endeksi son 6 ayın en yüksek seviyesini görmüş oldu.
AA
Son zamanlarda gül yağı ihracatının en fazla Çin'e yapılması üzerine değerlendirmede bulunan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Isparta’dan çıkan gül yağının dünya pazarında daha büyük bir yer edinme yolunda ilerlediğini bölgenin adını daha fazla duyurmak ve Türk gül yağını global ölçekte hak ettiği yere taşımak istediklerini kaydetti.
Yat imalatında dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Antalya Serbest Bölge, 25 yılda toplam satış değeri 1 milyar 846 milyon dolara ulaşan 772 lüks yatı inşa ederek mavi sularla buluşturdu.
Türkiye'den 2024'te 141 milyon dolarlık çiçek ihracatı gerçekleştirildi, en fazla Hollanda ve İngiltere'ye satış yapıldı.
Asgari ücret ve emekli maaşı zammından sonra etiket değiştiren fırsatçılara karşı neler yapılabileceği konusunda Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, açıklama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yat sektöründen elektronik, tekstil ve medikale kadar 30'u yabancı sermayeli 88 firmanın bulunduğu Antalya Serbest Bölge'nin ticaret hacmi geçen yıl 1 milyar 117 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde seralarda yetişen muzlar sabahın ilk ışıkları ile toplanırken, kesilen muzlar kamyonetler ile depolara getiriliyor. Üreticiler, tüccara 35 TL'ye sattıkları muzun fiyatından oldukça memnun.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırında oluşan tır kuyrukları ve ihracatta aksamalar nedeniyle 2024’te yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 6,3 düştüğünü söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi.
Yılbaşı sonrasında meyve ve sebze fiyatlarındaki artışı değerlendiren Hal Komisyoncusu Hasan Ali Yılmaz, meyve sebze fiyatlarının iklim şartlarından etkilediğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz