AGC Başkanı İdris Taş'tan 24 Temmuz mesajı
Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
AGC Başkanı İdris Taş yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı, "24 Temmuz 1908’de Türk basınında sansürün kaldırılmasının üzerinden 116 yıl geçti. Sansürün kaldırılması, demokrasinin olmazsa olmazı olan basın özgürlüğü için şüphesiz tarihe geçen önemli gelişmeydi. Nitekim bu tarihi gelişme ‘Basın Bayramı’ olarak anılır oldu. Zor ve çileli bir mesleği icra eden gazeteciler için ‘Basın Bayramları’ ; uğradıkları hak kayıpları, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar, mesleklerini yapmalarını engelleyici adli ve idari baskılar nedeniyle ‘mücadele günlerine’ dönüşmüştür.
Gazetecilerin görevlerini engelleyici tedbirler yetmezmiş gibi son dönemlerde basın kuruluşları da idari, adli ve mali açıdan kıskaç içine alınmış vaziyettedir. Son çıkarılan ‘Tasarruf Genelgesi’ özellikle yerel basına darbe vurmuştur. Yerel gazetelere kamu kurum ve kuruluşlarının ilan vermesi, abone olması, tasarruf bahanesi ile yasaklanmıştır. Bu durum, her şeyden önce demokrasiye vurulan bir darbedir. Mali açıdan darboğaza sokulan yerel gazeteler bir bir kapısına kilit vurmaya başlamıştır.
Yerel gazeteler için yaşanan zorluklar, televizyonlar ve radyolar için de geçerlidir. Özellikle Anadolu kentlerinde basın dört bir yandan abluka altındadır. Bütün bu ağır şartlar altında bile Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, demokrasinin olmazsa olmazı basın yayın kuruluşları yaşamaya, gazetecilik faaliyeti icra edilmeye devam edecektir; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çare; daha özgür bir basın, tam bir demokrasi ve nihayetinde gelişmiş bir toplum oluşturmaktır.
Bu duygu ve düşünceler içinde ‘24 Temmuz’ları gerçek bir ‘Basın Bayramı’ olarak kutlayacağımız günlerde hep beraber bir arada olmayı diler, ‘Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’müzü kutlarım"
AGC BÜLTEN
Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC), 2024 Medya Başarı Ödülleri için büyük bir geceye hazırlanıyor. 26 Nisan Cumartesi akşamı saat 19.30’da Kaila Beach Otel'de gerçekleşecek ödül töreninde, medya dünyasının en başarılı isimleri ödüllerini alacak.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 25 Nisan Cuma günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
23 Nisan 2025 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı, Antalya Valiliği koordinasyonunda Karaalioğlu Parkı 2. Mirador’da büyük bir katılımla kutlandı.
Antalya’nın gözde turizm ilçesi Kaş, kaçak yapı kriziyle gündemdeki yerini koruyor. Aralarında yabancıların da sahip olduğu toplam 3 bin 495 kaçak yapının yıkımı için açılan ihalelerden dokuzu da sonuçsuz kaldı. Son ihale, 3 Ocak’ta yapılmasına rağmen yine teklif veren olmayınca iptal edildi.
Antalya’nın Kepez ilçesi Namık Kemal Bulvarı yolu çökmesiyle birlikte, gün içinde farklı saatlerde iki araç çukura düştü.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 24 Nisan Perşembe günü Antalya’daki 9 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlamalar Karaalioğlu Parkı’nda devam etti. Yüzlerce öğrencinin katıldığı kutlamalarda ortaya renkli görüntüler çıktı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz 23 Nisan’ın bir ‘Adalet çağrısı’ olduğunu söyledi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 22 Nisan Salı günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, açılışına sayılı günler kalan Antalya Millet Bahçesi ziyarette bulunarak incelemelerde bulundu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz