Akseki’de 2025 Ocak ayından beri devam eden kalkış noktası krizi, vatandaşları ve şoförleri perişan ederken, CHP yönetiminde olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akseki Belediyesi’nin aylardır süren “sallama” politikası tepki çekiyor.
02.04.2026 - 14:51
YAYINLANMA02.04.2026 - 16:43
GÜNCELLEME02.04.2026 - 14:51
YAYINLANMA:02.04.2026 - 16:43
GÜNCELLEME:
Antalya’nın Akseki ilçesinde taşımacılık alanında yaşanan yazıhane ve çalışma düzeni krizi sürerken, sektör temsilcileri, hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hem de Akseki Belediyesi’ne yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektör temsilcileri, 1 Ocak 2025’ten bu yana devam eden sorunun defalarca dile getirdiklerini, buna rağmen kalıcı bir çözüm üretilmediğini ileri sürdü.

AKSEKİ’DE TAŞIMACILIK KRİZİ BÜYÜYOR
Sektör temsilcilerinin bilgilerine göre, daha önce ortak bir düzen içinde faaliyet gösteren iki tur şirketi zaman içinde ayrıştı. Bu ayrışmanın ardından bölgede yazıhane düzeninin bozulduğu, araçların ve çalışanların farklı noktalardan hareket etmeye başladığı, bunun da hem işletmeler hem de vatandaşlar açısından ciddi karmaşaya yol açtığı vurgulandı

SİSTEM ÇÖKTÜ, VATANDAŞ MAĞDUR
Şoförler, sürecin başlangıcında iki şirketin ortak bir düzen içinde çalıştığını, araçların belirli bir yazıhane üzerinden hareket ettiğini ve sistemin kontrollü ilerlediğini söyledi. Daha sonra taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıkların ardından düzenin dağıldığını aktaran şoförler, ortaklardan birinin ekonomik gerekçelerle bazı yükümlülüklerden kaçınma yönünde adımlar attığını öne sürerek, yazıhane düzeninin bozulmasının temel sebeplerinden birinin bu süreç olduğunu iddia etti.

BELEDİYELERE “ALAN BELİRLEME” ELEŞTİRİSİ
Bu gelişmelerin ardından mevcut yazıhanenin kapandığı ve yeni bir düzen kurulmaya çalışıldığını ileri süren şoförler, sürecin ilerleyen aşamalarında taşımacıların Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akseki Belediyesi’nden çözüm beklentisi içine girdiğini, her iki kurumun da somut bir alan belirleme ve düzenleme konusunda yeterli adımı atmadığını savundu. Şoförler, yaşanan boşluk nedeniyle farklı grupların farklı noktalardan yolcu taşımaya başladığını, bunun da ilçede hem düzeni hem de hizmet akışını bozduğunu belirterek, mevcut durumun vatandaşların ulaşım hizmetlerinde belirsizlik yarattığını ve büyük bir mağduriyete sebep olduğunu belirtti.


Akseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Faruk Yılmaz’ın desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda sorun tüm açıklığıyla dile getirilmesine rağmen, aradan geçen zamana rağmen yetkililerden somut bir adım atılmadığı bildirildi. Şoförler, belirsiz kalkış noktaları nedeniyle hem kendi zor durumda kaldıklarını hem de misafirlere karşı “hoş olmayan görüntüler” oluştuğunu vurguladı.


BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir