x


x
x

Antalya'da yangın kabusunu yeniden yaşadılar


Antalya'nın Manavgat ilçesinde daha önce yanan daire, ikinci kez tutuştu. Anne ve 3 çocuğu ekiplerce güvenli şekilde tahliye edildi.

02.12.2025 - 08:30

YAYINLANMA

04.12.2025 - 07:27

GÜNCELLEME

02.12.2025 - 08:30

YAYINLANMA:

04.12.2025 - 07:27

GÜNCELLEME:
Antalya'da yangın kabusunu yeniden yaşadılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü alev alev yanan daireden inşaat işçileri ile vatandaşların kurtardığı yaşı küçük 3 çocuğun yangın kabusu devam ediyor. Evleri küle döndükten sonra kurtarabildikleri eşyalarıyla alt kata taşınan anne ve çocukları, daha önce yanan yerin tekrar yanmaya başlamasıyla ikinci bir şok daha yaşadı. Anne ve çocukları ekipler tarafından tekrar sokağa çıkarıldı.

112 Acil Çağrı Merkezine gelen yangın ihbarı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat birimi, 112 Sağlık ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirirken, ihbarın geldiği binanın Cumartesi günü yanan bina olduğu belirlendi.

Olay yerine gelen ekipler, çatısından dumanlar yükselen binada mahsur kalanlar olduğunun belirtilmesi üzerine içeriye girdiğinde, yanan dairede kalan anne ve 3 çocuğunun yangının ardından sağlam eşyalarla alt kattaki boş daireye taşındığını belirledi. Anne ve 3 çocuğu dumandan etkilenmeden ekipler tarafından binadan çıkarıldı.

Apartmanın çatısından çıkan dumanların, yanan dairenin çatısındaki ahşap ve yanan odada bulunan bazı eşyaların tutuşması sonucunda çıktığı belirlenirken, ekiplerin kısa süreli çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI 

Ekipler tarafından yapılan incelemelerde, Cumartesi günkü yangının ardından yanan daire tamamen temizlenip çatısı onarılmadan soba yakılmaması konusunda uyarılarda bulunulmasına rağmen binanın diğer dairelerinde soba yakılması ve bacanın ısınması sonucunda meydana geldiği bildirildi.

ENGELLİ ÇOCUKLARININ BAKIM AYLIĞIYLA GEÇİNİYORLAR 

Öte yandan 1'i engelli 3 çocuğuyla birlikte yanan dairede ikamet etmekte olan anne Fidan K.'nin çocuklarının birinin engelli ve diğerlerinin de küçük olması nedeniyle çalışmadığı, kocasından 6 yıl önce ayrıldığı, zaman zaman da evlere temizliğe gittiği bildirildi.

Kaynak: İHA

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !