Günlerdir kapalı olan Konya–Antalya karayolunun Eynif Göl Ovası kesiminde 21 Şubat 2026 Cumartesi günü itibarıyla su birikintileri etkisini sürdürüyor. Ova, drone ile görüntülendi.
22.02.2026 - 07:04
YAYINLANMA22.02.2026 - 21:24
GÜNCELLEME22.02.2026 - 07:04
YAYINLANMA:22.02.2026 - 21:24
GÜNCELLEME:
Konya ile Antalya’yı birbirine bağlayan karayolunun Eynif Göl Ovası mevkiinde günlerdir etkili olan su birikintileri nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Günlerdir trafiğe kapatılan yol, 21 Şubat 2026 Cumartesi günü itibarıyla hâlâ kapalı durumda.
Yöre halkının ifadelerine göre Eynif Göl Ovası en son 2000 yılında bu şekilde geniş çaplı su tutmuştu. Günlerdir çekilmeyen sular nedeniyle ova adeta göle dönerken, karayolunun bazı bölümleri tamamen su altında kaldı.
Bölgeye gelen vatandaşlar oluşan manzarayı yerinde görmek için ovayı ziyaret ederken, suyla kaplanan alanlar drone ile havadan da görüntülendi. Ortaya çıkan görüntüler, ovanın büyük bölümünün sular altında kaldığını gözler önüne serdi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir