AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı yönündeki iddialarına sert tepki göstererek, açıklamaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu söyledi. Günal, TOKİ projelerinin deprem gerçeği karşısında güvenli yapılar olduğunu vurguladı.
18.12.2025 - 13:46
YAYINLANMA18.12.2025 - 13:46
GÜNCELLEME18.12.2025 - 13:46
YAYINLANMA:18.12.2025 - 13:46
GÜNCELLEME:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Çakırlar Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladığı 6 etaplık konut projesi, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Proje kapsamında 4 bin 574 konut, 61 dükkân, 2 okul, 1 cami ve sosyal donatı alanları inşa edilmesi planlanıyor. Projeye ilişkin CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın, alanın dere yatağı olduğu yönündeki iddialarına AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal yazılı bir açıklamayla karşı çıktı. Günal, TOKİ’ye yönelik eleştirilerin teknik ve bilimsel temelden yoksun olduğunu belirterek, muhalefetin kentsel dönüşüm projelerine yıllardır ideolojik bir refleksle karşı çıktığını ifade etti.
GÜNAL’DAN “TAKOZ” TEPKİSİ
AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal, CHP’nin TOKİ projelerine yönelik eleştirilerini sert bir dille yanıtladı. Günal, muhalefetin Türkiye’nin kentsel dönüşüm projelerine sürekli “takoz” koyduğunu belirterek, “Muhalefet olmak bu millete sürekli takoz olmak, yapılan her işe körü körüne karşı çıkmak mıdır?” dedi.
“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Günal, TOKİ projelerine yönelik eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ifade etti.
“TOKİ KONUTLARINDA YIKIM YAŞANMADI”
Deprem gerçeğinin yıllardır ortada olduğunu vurgulayan Günal, TOKİ tarafından inşa edilen konutların bugüne kadar yaşanan depremlerde güvenliğini kanıtladığını söyledi. Günal, TOKİ projelerinde herhangi bir yıkım yaşanmadığına dikkat çekti. CHP’Lİ BELEDİYELERE KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ
Günal, CHP’li belediyelerin kentsel dönüşüm ve konut üretimi konusundaki performansını da eleştirerek, bugüne kadar kaç riskli binanın dönüştürüldüğünün kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti. Günal, dar gelirli vatandaşların umutla başvurduğu TOKİ projelerinin hedef alınmasını eleştirdi.
“HEDEF GÜVENLİ VE PLANLI ŞEHİRLEŞME”
AK Parti olarak Konyaaltı’nda güvenli, planlı ve bilimsel şehirleşmeden yana olduklarını vurgulayan Günal, TOKİ projesinin tüm teknik ve hukuki süreçler gözetilerek hayata geçirileceğini belirtti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir