Sağlık > Jawline (Çene) Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Çeneye uygulanan dolgu işleminde en temel amaç daha estetik bir yüz görünümü elde etmektir. Bu bakımdan çene (jawline) dolgusu işlemi son yılarda kadın ve erkek herkesin ilgisini çekmektedir. Yüzün alt kısmını yeniden şekillendirmeye yarayan bir uygulamadır.

Uygulaması ise uzman bir estetik doktor ile oldukça kolaydır. Uygulama öncesinde hekiminiz ile görüşme yaparak yapılacak işlem için alan belirlemesi yapılır. Daha sonra ise uygulama öncesinde lokal anestezik bir krem sürülür. Bu ağrı hissini oldukça az hissetmenizi sağlar. Daha sonra ise dolgu enjeksiyon işlemine başlanır. Sonrasında çene (jawline) dolgusu dağıtılarak şekillendirilmesi sağlanır.

Jawline Dolgusu Nedir, İçeriğinde Ne Vardır?

Çene bölgesine dolgu yaptırmadan önce kullanılan dolgu içeriğini bilmek yapılan işlemin sağlıklı olması açısından önemlidir. Genelde çene jawline dolgusu işleminde hyaluronik asit kullanılmaktadır. Bu cilt ile uyumlu olan ve alerji riski taşımayan bir maddedir. Aynı zamanda polikabrolakton ve kalsiyum hidroksiapatit gibi içerikler bulunmaktadır. 

Kaş Kaldırma Estetiği ile Yüz İfadenizi Yenileyin

Kaş kaldırma işlemi yaşlanma ve yer çekimi gibi etkilerle düşen kaş yapısının yukarı kaldırılması işlemidir. Bu işlem yapıldığında kişinin yüz ifadesi daha genç ve dinç görünür. Kaşların zamanla göz kapağına yaklaşması ile birlikte yüzde mutsuz ve yorgun bir ifade ortaya çıkar. Bu ifadenin giderilmesi için de kaşlarda ufak bir işlem yapılması daha iyi sonuçlar ortaya çıkarır.

Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?

Kişilerde kaşların sarkmasının çok çeşitli nedenleri olabilmektedir. Bu nedenler kişiden kişiye ya da yaşa bağlı olarak değişse de genelde aynı memnuniyetsizliği ortaya çıkarır. Her ne kadar etkili estetik operasyonlar arasında yer alan kaş kaldırma işlemi ile düzeltilebilse de nedenlerini bilmek gerekiyor. Kaşların sarkmasının temel nedenleri şunlardır:

Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Kaşların yeniden yukarıya konumlandırılabilmesi ve daha estetik bir yüz ifadesi edinilebilmesi için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Genelde kullanılan kaş kaldırma yöntemleri arasında ameliyatsız yöntemler ilk sıralarda yer almaktadır. Botoks kaşların yeniden konumlandırılmasında en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Kaş yapısını hafif şekilde yukarıya kaldırmak için idealdir. Ancak etkileri yaklaşık olarak 6 ay sürmektedir. Uygulama ise 15 dakikada tamamlanır.

İp ile kaş kaldırma işleminde ise eriyebilen ipler kullanılır ve kaşlar yukarıya sabitlenir. Bu işlemde yine cerrahi işlem gerekmez. Etkisi ise birkaç sene devam eder. Bir diğer uygulama HIFU yani Odaklanmış Ultrason ya da lazer işlemleridir. Bunlar da cerrahi işlem gerektirmeden kaşları kaldırmak için kullanılmaktadır. Ameliyat ile yapılan yöntemlerde ise sonuçlar hem etkili hem de kalıcıdır.

Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Eksozom hücreler arasında iletişim işlevini yerine getiren aynı zamanda hücrelerin doğal şekilde salgıladığı küçük boyutlardaki taşıyıcı yapılar olarak tanımlanabilir. Bu yapılar içerisinde bulunan protein, DNA, lipid ve büyüme faktörleri daha çok hasarlı dokuları onarmak için gerekli bilgileri taşırlar. Bu bakımdan son yıllarda eksozom tedavisi son derece popüler hale gelen uygulamalar arasındadır. Bu tedavilerin faydaları arasında ise şunları saymak mümkündür:

Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Eksozomlar daha çok saç dökülmesi, cildin genç yapıya kavuşturulması ve dokuların onarılması gibi konularda kendini ortaya koyar. Hazırlık evresi olan eksozom tedavisi için özel solüsyonların hazırlanması gerekir. Bunların da kök hücrelerden elde edilmesi gerekir. Uygulama sırasında mikro iğneleme işlemi yapılır. Direkt olarak kişilerin saç veya cilt derisine enjeksiyon şeklinde de verilmesi mümkündür. Ortalama olarak 45 dakika sürmektedir. Fakat kişilerin durumuna göre 2 ya da 4 seans uygulanması gerekebilir.

Eksozom Kök Hücre Kaynakları Nelerdir?

Eksozomlar diğer kök hücre tedavilerinin risklerini taşımazlar. Ancak bunlar gibi benzer yenileyicileri etkileri ile kişilerin daha genç ve dinç görünmesine katkı sağlarlar. Saç ve cilt yapısını iyileştirme amacı taşıyan eksozomlar doğruda kök hücrelerden elde edilmemektedir. Bu hücrelerin salgılandığı biyolojik olarak mesaj taşıma işlevi olan parçacıklardan elde edilmektedir. Genel olarak eksozom tedavisi hücre kaynakları arasında göbek kordonu, yağ dokuları ve kemik iliği gibi kaynaklar öne çıkar.