x


x
x

Alanya’da öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı


Antalya’nın Alanya ilçesinde asrın felaketinin 3. yıl dönümü nedeniyle Yeşilöz İlköğretim Okulu’nda "afet farkındalık eğitimi" ile "deprem ve yangın tahliye tatbikatı" gerçekleştirildi.

06.02.2026 - 11:02

YAYINLANMA

06.02.2026 - 11:02

GÜNCELLEME

06.02.2026 - 11:02

YAYINLANMA:

06.02.2026 - 11:02

GÜNCELLEME:
Alanya’da öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Yağmurlu havaya rağmen düzenlenen tatbikata öğrenci ve öğretmenlerden oluşan toplam 360 kişi katıldı. Senaryo kapsamında deprem anı ve ardından çıkan yangın canlandırılırken, okulda bulunan öğrenciler kontrollü şekilde tahliye edildi. AFAD ile Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekipleri tarafından verilen eğitimlerde afet öncesi hazırlık, deprem anında doğru davranış şekilleri ve afet sonrası yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat sırasında ekiplerin koordineli çalışması dikkat çekti.

Yetkililer, afet bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, benzer eğitim ve tatbikatların ülke genelinde sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: İHA

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !