x


x
x

Antalya'da yağışlı hava devam edecek mi? MGM uzmanı Lider Haber TV'de açıkladı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, perşembe gününden itibaren Antalya ve güney bölgelerde yeni bir yağışlı sistemin etkili olacağını, yer yer kuvvetli sağanak, dolu ve hortum riskinin bulunduğunu bildirdi.

02.02.2026 - 12:45

YAYINLANMA

03.02.2026 - 11:06

GÜNCELLEME

02.02.2026 - 12:45

YAYINLANMA:

03.02.2026 - 11:06

GÜNCELLEME:
Antalya'da yağışlı hava devam edecek mi? MGM uzmanı Lider Haber TV'de açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında yeni haftaya ilişkin hava durumu değerlendirmelerinde bulundu. Çelik, özellikle Antalya ve güney bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Çelik, devam eden yağışlı sistemle ilgili olarak, “Yağışlar şu an devam ediyor. Yeni sistem doğuya doğru hareket edecek. Batıda yağışa ara geliyor ama perşembe günü tekrar başlayacak. Bugün için ülkenin tamamında yağışlar var. Batı ve güney bölgelerinde yer yer kuvvetli olarak devam ediyor” dedi. Akşam saatlerinden itibaren sistemin doğuya kayacağını belirten Çelik, “Akşam saatlerinden itibaren sistemin doğuya doğru hareketiyle birlikte batıda yağışlar kesilecek. İstanbul’da gece saatlerinde yağışın kesilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ YAĞIŞLI SİSTEM ETKİLİ OLACAK 

Yeni sistemin perşembe günü yeniden etkili olacağını belirten Çelik, “Ancak perşembe günü tekrar batıdan başlayarak; Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’den başlayarak yeni bir serin ve yağışlı haftanın etkisine gireceğiz. Bu yaşadığımız sisteme çok benziyor. Batı ve güney bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar olacak” diye konuştu. Sıcaklıkların da artacağına dikkat çeken Çelik, “Sıcaklıklar tekrar lodosla birlikte mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Geçtiğimiz 2-3 günde yaşadığımız hava durumunu perşembe gününden sonra tekrar yaşayacağız” dedi.

ANTALYA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya’yı özellikle ön plana çıkaran Çelik, kentte kuvvetli sağanaklara dikkat çekerek, “Yeni sistemle beraber kuvvetli yağışlar etkili olacak. Güneyli rüzgarlarla sıcaklık artışıyla beraber özellikle güney ve kıyılarımızda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak” dedi. Yerel dolu yağışları ve hortum riskine de değinen Çelik, “Yerel dolu yağışlar yine görülebilir. Deniz üzerinde olmak üzere yine hortum da yeni gelen sistemle ihtimal dahilinde” ifadelerini kullandı.

Çelik, sistemde değişiklik olabileceğini belirterek vatandaşlara, “Perşembeden sonra cuma ve cumartesi için mgm.gov.tr’den takip etsinler” çağrısında bulundu.

Kaynak: Rabia Demirok

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !