Antalya Valiliği’nden resmi ilan yayımı hakkında genelge
Kamu kurum ve kuruluşları, resmi ilanların Kamu İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitelerinde yayımlatılması konusunda uyarıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları, resmi ilanların Kamu İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitelerinde yayımlatılması konusunda uyarıldı.
Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin imzasıyla yayımlanan genelgede, 195 sayılı kanuna göre hangi ilanların resmi ilan kapsamında olduğu açıklanarak bu ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde ve internet haber sitelerinde yayımlatılması gerektiği belirtildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin ihalelerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapıldığı hatırlatılan genelgede kamu idarelerinin saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu olduğu kaydedildi.
İhale süreçlerindeki parasal limitler ve doğrudan temin usulüne ilişkin bilgilendirmelerin yer aldığı genelgede aşağıdaki ifadelere yer verildi: “Kanunun ‘İdarelerce Uyulması Gereken Diğer Kurallar’ başlıklı 62. maddesinde, bu Kanun kapsamındaki idarelerce mal veya hizmet alımları ile yapım-onarım işleri için ihaleye çıkılmadan önce uyulması zorunlu hususlar belirtilmiş, sözü edilen 62. maddenin (ı) bendinde ise Kanunun 21 ve 22. maddelerindeki parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin yüzde 10‘unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamayacağı belirtilmiştir.
Açık İhale Usulü ile temini gereken ihtiyacın, Kanunun 22. maddesinin (d) bendi için öngörülen parasal sınırlar altında kalacak şekilde, adet bazında veya aynı ihale konusu içinde yer alabilecek nitelikteki mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin, kalemlere ve gruplara bölünmek sureti ile Kanunun 22. maddesinin (d) bendine göre temini, 4734 sayılı Kanunun temel ilkelerine aykırılık teşkil ettiğinden bu yönde uygulamalar sorumluluk teşkil etmektedir.
Yine aynı Kanunun 60. maddesinde, görevlilerin cezai sorumluluğu düzenlenmiştir.
İlimiz genelinde ‘doğrudan temin’ usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmet alımları ile yapım-onarım işlerinin bölünmemesi, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen hükümlerin dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası itiraz ve iptallerin önüne geçilmesi için Basın İlan Kurumu aracılığıyla süreli yayınlarda neşrinin gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim.”
BİK BÜLTEN
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Müdürlüğü mensuplarına ve kamu personeline hizmet verecek olan Cafe 155 yenilenen yüzüyle yeniden hizmete girdi.
Antalya'nın Kaş ilçesinin yayla mahallelerinde kar yağışı başladı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde günlerdir devam eden sıcak havalar bugün sabah saatlerinde başlayan yağmur ile yerini soğuk havalara bıraktı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 19 Mart Çarşamba günü Antalya’daki 7 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesinde belediyenin de hissesinin bulunduğu 14 dönümlük denize sıfır arazinin 5 milyon 950 bin TL bedelle icradan satışa çıkarılması şaşkınlık yarattı.
AK Parti Serik İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, teravih namazı sonrası çocukları mutlu edecek ikramlarda bulunmaya devam ediyor.
AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Korkuteli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastalara geçmiş olsun dileklerini illeti.
Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftarda, Emekli Emniyet Müdürleri bir araya geldi.
AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanlığı tarafından şehitlerin anısına iftar sofrası kuruldu. İftara çok sayıda davetli ve Antalya protokolü katıldı.
Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi 2069 Sokak’ta yeni yerleştirilen trafik levhaları, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Levhaların yanlış konulduğunu öne süren mahalleli,
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz