Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayına ilişkin
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.
Buna göre, TÜFE'deki değişim aralık ayında bir önceki aya
göre yüzde 1,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 44,38, bir önceki
yılın aynı ayına göre yüzde 44,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 58,51
olarak gerçekleşti.
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana
grup yüzde 25,88 ile ulaştırma oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına
göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 91,64 ile eğitim oldu.
Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Aralık ayında bir
önceki aya göre en çok azalan ana grup yüzde -0,67 ile giyim ve ayakkabı oldu.
Buna karşılık, 2024 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek
olduğu ana grup ise yüzde 2,78 ile ev eşyası oldu.
Endekste kapsanan 143 temel başlıktan, 19 temel başlığın
endeksinde düşüş gerçekleşirken, 12 temel başlığın endeksinde değişim olmadı.
112 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.
ÖZEL KAPSAMLI TÜFE
GÖSTERGESİ
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,17, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 43,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 58,37 olarak gerçekleşti.
AA
Türkiye'den 2024'te 141 milyon dolarlık çiçek ihracatı gerçekleştirildi, en fazla Hollanda ve İngiltere'ye satış yapıldı.
Asgari ücret ve emekli maaşı zammından sonra etiket değiştiren fırsatçılara karşı neler yapılabileceği konusunda Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, açıklama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yat sektöründen elektronik, tekstil ve medikale kadar 30'u yabancı sermayeli 88 firmanın bulunduğu Antalya Serbest Bölge'nin ticaret hacmi geçen yıl 1 milyar 117 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde seralarda yetişen muzlar sabahın ilk ışıkları ile toplanırken, kesilen muzlar kamyonetler ile depolara getiriliyor. Üreticiler, tüccara 35 TL'ye sattıkları muzun fiyatından oldukça memnun.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırında oluşan tır kuyrukları ve ihracatta aksamalar nedeniyle 2024’te yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 6,3 düştüğünü söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi.
Yılbaşı sonrasında meyve ve sebze fiyatlarındaki artışı değerlendiren Hal Komisyoncusu Hasan Ali Yılmaz, meyve sebze fiyatlarının iklim şartlarından etkilediğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi Aralık ayında yıllık yüzde 2,84, fiyat endeksi yüzde 43,05 arttı. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 20.51 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.90 arttı. Meyve miktar endeksi yıllık yüzde 34.16 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.83 arttı.
Antalya’da Kasım ayında 216,6 milyon dolar ihracat yapılırken, Isparta ve Burdur’da bu rakam sırasıyla 21,8 ve 12,3 milyon dolar oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz