Hac ön kayıtları yarın başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtlar 13 Eylül’de başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtlar 13 Eylül’de başlayacak.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medyadan yaptığı
açıklamada, Başkanlığın 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtların 13
Eylül'de başlayacağını kaydetti.
Erbaş, "Bu kutlu yolculuğa çıkmaya niyet eden tüm
vatandaşlarımız ön kayıt işlemlerini 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında
e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir." dedi.
Kaynak: TRT Haber
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak’ta başlayacağını açıkladı. Deprem bölgesinde eksiklik varsa giderileceğini belirten Yener, “Mükerrer oy kullanılması mümkün değil” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim’de çalışmalarına başlayacak. Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ve bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif için mesai yapılacak. Yeni anayasa çalışmalarının da hız kazanması bekleniyor.
Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyla ilgili, “Yanlış yapıyorsunuz, insan haklarına ve kutsallara saldırarak toplumsal huzurun ve barışın temeline zarar veriyorsunuz, adeta dinamit koyuyorsunuz.” dedi.
Emekli maaşlarında yapılacak artışla ilgili yasal düzenlemenin hazırlığı sürüyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşı için de bir adım atılması bekleniyor.
ABD’nin New York kentinde bulunan Türkevi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni silahlı gruplarına yönelik başlattığı operasyona değinerek açıklamalarda bulundu.
Akdeniz’de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Hava sıcaklığı güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Güneydoğu Anadolu’da termometreler 39 dereceye kadar çıkarken, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde yağış etkili olacak.
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde saat 11.22’de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Milli İstihbarat Teşkilatı, eylül ayında PKK’ya yönelik nokta operasyonlarıyla, sözde bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz