x


x
x

Rüşvet davasında tansiyon yükseldi


Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet davasının ikinci duruşmasında tansiyon yükseldi. Tutuklu eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, tanık Cengiz C. ile iş insanı Zafer S.’nin duruşma boyunca birbirlerine sürekli baktığını belirterek, durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

27.01.2026 - 14:21

YAYINLANMA

28.01.2026 - 09:38

GÜNCELLEME

27.01.2026 - 14:21

YAYINLANMA:

28.01.2026 - 09:38

GÜNCELLEME:
Rüşvet davasında tansiyon yükseldi

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet davasının ikinci duruşması görüldü. Dava kapsamında 41 sanık yargılanırken; eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter tutuklu olarak duruşmaya katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Cengiz C., iş insanı Zafer S. ile uzun yıllardır çalıştığını anlattı. Cengiz C., Zafer S.’nin kendisinden lojman ihalesi için teklif hazırlamasını istediğini, ancak işin başka bir kişiye verildiğini söyledi.

Tanık, Zafer S.’nin işlerin belediye müdahalesi nedeniyle kendisine verilemediğini belirttiğini ve bu durumun Engin Tüter’in kulağına gittiğini ifade etti.

RÜŞVETİN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI
Cengiz C., mahkemede Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter ile görüşmesini ve rüşvet sürecini ayrıntılarıyla anlattı. Görüşmede Tüter’in, yapılacak işin yüzde 30’unu belediyeye yardım olarak vermeleri gerektiğini söylediğini, kendisinin ise işi yüzde 10–15 karla yaptığını belirttiğini ifade etti. Tanık, parayı vermeden önce kolluk kuvvetlerine bilgi verdiğini, paranın seri numaralarının alındığını ve Zafer S.’nin paranın rüşvet amacıyla verileceğinden haberdar olmadığını söyledi. Tanık ifadesi sırasında herhangi bir baskı altında olmadığını da vurguladı.

DURUŞMADA GÖZ TEMASI KRİZİ
Duruşmada tutuklu sanık Niyazi Nefi Kara, Cengiz C. ile Zafer S.’nin birbirlerine sürekli baktığını belirterek mahkeme heyetinin dikkatine sundu. Mahkeme başkanı, tanığa yalancı tanıklığın suç olduğunu hatırlattı. Tanık ise ifadesini kendi iradesiyle verdiğini ve yönlendirme altında olmadığını yineledi. Davanın iddianamesinde, sanıklar hakkında suç örgütü kurmak ve yönetmek, rüşvet alma, zimmet ve irtikap gibi suçlardan cezalandırma talep edildi.
Duruşma süreci devam ederken, yeni tanık ifadeleri ile delillerin incelenmesi bekleniyor.

Kaynak: SERHAT URAL

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
liderhaber liderbursa Ekonomi Spor Magazin Güncel Kültür-Sanat Sağlık
Anasayfa Kategoriler
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !