Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri yarın sona eriyor
Emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde son gün yarın. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri ödemeleri yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yapabiliyor.
Emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde son gün yarın. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri ödemeleri yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yapabiliyor.
Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde süre doluyor. Ödeme
için yarın son gün.
Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri
bulunanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü.
Geçen yıl gayrimenkul satın alanların bu yıl vergisini
ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise
2025'te başlayacak.
Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile
ödenebiliyor. Ödeme kanalları ise çeşitlilik gösteriyor. Gayrimenkulün bağlı
bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden ya da e-Devlet'ten
ödemeler yapılabiliyor.
VERGİDEN MUAFİYETİ
BULUNANLAR
Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile
emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler
ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf.
Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, Emlak Vergisi Kanunu'na
göre genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, vakıf, dernek ve
sendikalara ait binaların, yabancı elçilik binalarının bu vergiden muafiyeti
bulunduğunu söyledi.
ÖDEMEYENLERE AYLIK
YÜZDE 4,5 GECİKME ZAMMI UYGULANACAK
Emlak vergisinin her iki taksiti tek seferde ödenebiliyor.
Taksitlerini zamanında ödemeyenler ise cezalarla karşı karşıya kalıyor.
Tolu, verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı
uygulandığını belirterek, "1 Haziran'dan itibaren verginin ilk taksitini
ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacak" dedi.
Kaynak: TRT Haber
Asgari ücret ve emekli maaşı zammından sonra etiket değiştiren fırsatçılara karşı neler yapılabileceği konusunda Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, açıklama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yat sektöründen elektronik, tekstil ve medikale kadar 30'u yabancı sermayeli 88 firmanın bulunduğu Antalya Serbest Bölge'nin ticaret hacmi geçen yıl 1 milyar 117 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde seralarda yetişen muzlar sabahın ilk ışıkları ile toplanırken, kesilen muzlar kamyonetler ile depolara getiriliyor. Üreticiler, tüccara 35 TL'ye sattıkları muzun fiyatından oldukça memnun.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırında oluşan tır kuyrukları ve ihracatta aksamalar nedeniyle 2024’te yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 6,3 düştüğünü söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi.
Yılbaşı sonrasında meyve ve sebze fiyatlarındaki artışı değerlendiren Hal Komisyoncusu Hasan Ali Yılmaz, meyve sebze fiyatlarının iklim şartlarından etkilediğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2024 dönemi enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon oranı Aralık ayında aylık yüzde 1,03 yıllık yüzde 44,38 oldu.
Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi Aralık ayında yıllık yüzde 2,84, fiyat endeksi yüzde 43,05 arttı. Sebze miktar endeksi yıllık yüzde 20.51 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.90 arttı. Meyve miktar endeksi yıllık yüzde 34.16 azalırken, fiyat endeksi yüzde 54.83 arttı.
Antalya’da Kasım ayında 216,6 milyon dolar ihracat yapılırken, Isparta ve Burdur’da bu rakam sırasıyla 21,8 ve 12,3 milyon dolar oldu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Aralık ayı meclis toplantısında 2025 yılına yönelik unlu mamuller için azami fiyat tarifesi belirlendi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz